Αγία Νάπα: Κατατίθεται η έφεση της 19χρονης βρετανίδας - Έτοιμη να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Λευκωσίας κατατίθεται σήμερα η έφεση της νεαρής Βρετανίδας, η οποία πέρσι τον Ιανουάριο καταδικάστηκε για ψευδή καταγγελία βιασμού από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, τον Ιούλιο του 2019.

Η νεαρή Βρετανίδα ήταν 19 ετών, όταν υπέστη τον καταγγελλόμενο βιασμό. Αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της, αλλά όπως υποστηρίζει η ίδια, κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής αστυνομίας και χωρίς την παρουσία συνηγόρου.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Telegraph», οι δικηγόροι της νεαρής γυναίκας θα υποστηρίξουν με υπόμνημα 70 σελίδων πως η καταδίκη και συνεπακόλουθη τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή της πελάτισσας τους ήταν «εξαιρετικά αναξιόπιστη» και θα πρέπει να ανατραπεί.

Αναφέρουν πως «όσο η καταδίκη ισχύει, καταστρέφει το μέλλον μιας νεαρής γυναίκας που εν τέλει ήταν το θύμα μιας σεξουαλικής επίθεσης».

Επίσης, σύμφωνα με την «Daily Telegraph», αν η έφεση δεν οδηγήσει σε ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, οι δικηγόροι της νεαρής Βρετανίδας θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου, από το πρωί πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου παρουσιάζεται η έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για την υπόθεση της νεαρής Βρετανίδαςαπό την οργάνωση  «Δίκτυο Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών».

Πηγή: ΚΥΠΕ