Αγία Νάπα: Ίσως και διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή για την ηχορύπανση!



Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης για την ηχορύπανση που προκαλεί η μουσική από τα κέντρα αναψυχής στην Αγία Νάπα. Μιλώντας στον Active ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος έκανε λόγο για μια «κατάσταση ανομίας» εκ μέρους των κέντρων αναψυχής, τονίζοντας πως καθημερινά δέχεται σωρεία παραπόνων τόσο από ντόπιους όσο και από τουρίστες, καθώς η ηχορύπανση επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή είναι η τρίτη συνεχόμενη καλοκαιρινή περίοδος χωρίς να εφαρμόζεται ο νόμος για την ηχορύπανση που ψηφίστηκε το 2016, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει καταθέσει τροποποιήσεις στη Βουλή από πέρυσι, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να συζητηθεί το θέμα.
 
«Καταστρέφουμε τον τουρισμό μας και βγάζουμε αρνητική εικόνα προς τα έξω», ανέφερε ο κ. Καρούσος, προειδοποιώντας ότι θα χάσουμε τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σφοδρά παράπονα που δέχεται από κατοίκους της περιοχής.

 

 
Ο κ. Καρούσος δεν απέκλεισε πάντως ακόμη και το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων για επίλυση του προβλήματος, αφού, όπως είπε, δέχεται πιέσεις από δημότες του για πραγματοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.

 

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος ανέφερε πως το πρόβλημα της ηχορύπανσης δεν αφορά μόνο την Αγία Νάπα, αλλά όλες τις πόλεις.
 
Χθες σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καρούσος έγραψε:

"Ηχορύπανση. Ιδιοκτήτης διαμερισμάτων στο κέντρο. "Δήμαρχε φεύγουν οι πελάτες μας δεν μπορούν να κοιμηθούν θα χρεωκοπήσουμε "σούζεται" ο τόπος μέχρι τις 3.30 το πρωί. Τι να κάνω;" Mένουν ένα βράδυ και το πρωί φεύγουν, το γράφουν και στα σχόλια τους στο διαδίκτυο και δεν έρχονται νέες κρατήσεις". όταν ένα απλό θέμα το οποίο επηρεάζει την ποιοτητα ζωής των κατοίκων αλλά και του τουρισμού με τη λύση του να έχει κατατεθεί δεν προωθείτaι για ψήφιση απο τη Βουλή, τότε ότι πάθουμε μας άξιζεί."
 

 Τι προνοεί ο νόμος για ηχορύπανση και που σκαλώνει
 
Η συζήτηση για τροποποίηση της νομοθεσίας προκειμένου να επιβληθεί τάξη στην ηχορύπανση που προκαλείται από τα κέντρα αναψυχής άρχισε το 2007, ενώ σχεδόν τρία χρόνια μετά την έγκριση της σχετικής νομοθεσία του 2016, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί, καθώς οι αρμόδιοι αδυνατούν να εφαρμόσουν τις πρόνοιες της.
 
Με βάση μελέτη που εκπονήθηκε οι αρμόδιοι θα καθόριζαν το ανώτατο επίπεδο εκπομπής ήχου, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν και επιθεωρητές να ελέγχουν τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών/διαχειριστών κέντρων αναψυχής. Η νομοθεσία που δεν εφαρμόζεται προβλέπει όρια έντασης της μουσικής εκτός των κέντρων αναψυχής, ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να αγοράσουν μηχανήματα αξίας περίπου €1,5 εκατ. για να μπορούν να ασκήσουν έλεγχο, ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία διαμηνύει πως έχει πιο σοβαρές ασχολίες από τον έλεγχο της ηχορύπανσης.
 
Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι νομικοί συμβουλεύουν ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής να μη συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, επειδή οι αρμόδιοι δεν μπορούν να τους καταδικάσουν λόγω κενών στη νομοθεσία.


ΠΗΓΗ:philenews.com