Αγία Νάπα: Γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας του το υποψήφιο θύμα


Στο συμπέρασμα ότι ο φερόμενος ως στόχος της δολοφονικής απόπειρας στην Αγία  την περασμένη Κυριακή, γνώριζε τι σχεδιαζόταν σε βάρος του, προκύπτει μέσα από όσα σημαντικά ακούστηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για την υπόθεση. Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατάθεσε ο εξεταστής της υπόθεσης, στις 13 Φεβρουαρίου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστος που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπο του προσέγγισε τον χώρο στάθμευσης του καφεστιατορίου, όπου έγινε η απόπειρα φόνου την περασμένη Κυριακή. Ο άγνωστος εισήλθε στον χώρο διά μέσου του χώρου στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσας του Δήμου Αγίας Νάπας. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα κατευθυνόμενος προς το Μουσείο. Κατά την αποχώρηση του και ενώ έτρεχε, ανέφερε ο αστυνομικός εξεταστής, φάνηκε να κρατά κάτι στο δεξί χέρι του, που έμοιαζε με πυροβόλο όπλο.

Η μαρτυρία αυτή κατατέθηκε χθες στο Δικαστήριο Λάρνακας, κατά την προσαγωγή του 38χρονου ως υπόπτου για την υπόθεση. Η περιεκτική κατάθεση του εξεταστή της υπόθεσης, αξιωματικού του ΤΑΕ Αμμοχώστου Μάριου Δρουσιώτη και οι αναφορές του στο γενετικό υλικό από τον ύποπτο που εντοπίστηκε στο καλάσνικοφ, τη μαύρη φόρμα με τρεις χαρακτηριστικές άσπρες ρίγες που φορούσε κατά την επίθεση και που βρέθηκε στην οικία του στην Πάφο, καθώς και οι πρόσφατες επανειλημμένες διαμονές του στην Αγία Νάπα, αποτέλεσαν επαρκή στοιχεία για να εκδοθεί διάταγμα κράτησης εναντίον του 38χρονου ο οποίος προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες. 

Τα όσα συγκλονιστικά κατάθεσε εναντίον του υπόπτου ο αξιωματικός του ΤΑΕ Αμμοχώστου Μάριος Δρουσιώτης, παραπέμπουν σε διαδοχικά λάθη που διέπραξε πριν, κατά και μετά τη δολοφονική απόπειρα, με αποτέλεσμα η Αστυνομία που είχε φακελωμένο το γενετικό του υλικό και τα προσωπικά του στοιχεία από άλλες υποθέσεις του στο παρελθόν, να μην δυσκολευτεί να φτάσει  στα ίχνη του. Μάλιστα, η Αστυνομία δηλώνει αισιόδοξη ότι μέσα από τις εντατικές ανακρίσεις στις οποίες πλέον θα υποβληθεί ο 38χρονος, θα δώσει τα ονόματα αυτού ή αυτών που τον επίταξαν και χρηματοδότησαν για την εκτέλεση της δολοφονίας του 53χρονου επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τον εξεταστή Μάριο Δρουσιώτη, όλες οι κινήσεις του δράστη της απόπειρας κατά την προσέγγιση του στον στόχο και κατά την αποχώρηση του, καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τόσο του καφεστιατορίου, όσο και άλλων υποστατικών στην περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, άγνωστος άντρας πέρασε πεζός έξω από την καφετερία στην οδό Κρυού Νερού μισή ώρα πριν την επίθεση και ενώ μιλούσε στο κινητό κοίταζε προς το μέρος των θαμώνων. Φορούσε μαύρη φόρμα με τρεις χαρακτηριστικές άσπρες γραμμές, κατά μήκος των μανικιών. Στην καφετέρια, συνέχισε ο κ. Δρουσιώτης, καθόταν και ο 53χρονος επιχειρηματίας που αποχώρησε λίγα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς. Η συγκεκριμένη μαύρη φόρμα με τις τρεις χαρακτηριστικές άσπρες γραμμές στα μανίκια, συνέχισε ο εξεταστής της Αστυνομίας εντοπίστηκε στην οικία του 38χρονου που διαμένει στην Πάφο. 

Για το αυτόματο καλάσνικοφ, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε πως πέραν από το γενετικό υλικό που το συνδέει με τον ύποπτο , ο βαλλιστικός έλεγχος κατέδειξε ότι πρόκειται για το όπλο με το οποίο ρίφθηκαν οι 25 πυροβολισμοί στο καφεστιατόριο. 

Διανυχτέρευσε κοντά στον τόπο του εγκλήματος

Επιπρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδρομή διαφυγής του υπόπτου με κατεύθυνση νοτιοανατολικά του καφεστιατορίου και της οδού Κρυού Νερού, διά μέσω του ημιυπόγειου χώρου στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσας Αγίας Νάπας, δεν ήταν τυχαία. Καθώς, στην ίδια περιοχή, βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο παρέμεινε εκείνο το βράδυ ο συλληφθείς ως ύποπτος στην υπόθεση και το οποίο απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την οδό Κρυού Νερού. 

Σε σχέση με την κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών της δολοφονικής απόπειρας, όπως λέχθηκε χθες στο Δικαστήριο, εξελίσσεται ομαλά και όλοι τους είναι εκτός κινδύνου. Σοβαρότερα είναι η 26χρονη, η οποία όπως λέχθηκε εργαζόταν ως σερβιτόρα στο καφεστιατόριο και δέχθηκε μια σφαίρα στο νεφρό και μια σφαίρα στο πόδι. 

Έμεινε σε ξενοδοχεία 

Όπως και στην περίπτωση του πενταπλού φόνου το 2012 με τους Ελλαδίτες εκτελεστές, έτσι και στην περίπτωση της περασμένης Κυριακής, τα κλειστά κυκλώματα ξενοδοχείων της Αγίας Νάπας έδωσαν σημαντική τροφή μαρτυριών στην ανακριτική προσπάθεια της Αστυνομίας. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δρουσιώτη, από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος στις 14 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα και σε άλλο ξενοδοχείο στον ίδιο δήμο στις 15 Φεβρουαρίου, από το οποίο αναχώρησε το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου. Λίγες ώρες δηλαδή μετά τα γεγονότα στην οδό Κρυού Νερού. Όσον αφορά το δεύτερο ξενοδοχείο, κατάθεσε ο εξεταστής του ΤΑΕ Αμμοχώστου, διαπιστώθηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ότι στις 11.43 το βράδυ ο ύποπτος αναχώρησε και επέστρεψε 29 λεπτά μετά, δηλαδή στις 2.12 τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου. 

Το ανακριτικό έργο

Αναφερόμενος στο ανακριτικό έργο γύρω από την υπόθεση, ο κ. Δρουσιώτης είπε πως υπολείπονται ακόμη 50 καταθέσεις, ενώ θα ανακριθεί και ο ύποπτος σε σχέση με τους ισχυρισμούς που προβάλλει για την υπόθεση. Θα μελετηθούν ακόμη τα πλάνα από 30 περίπου κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών στην Αγία Νάπα. Θα γίνει αναγνωριστική παράταξη του υπόπτου με τους θαμώνες του καφεστιατορίου την ώρα της επίθεσης. Θα ερευνηθεί το όχημα του υπόπτου και τέλος αυτός θα εξεταστεί από ανακριτή. Τυχόν απόλυση του υπόπτου, δυνατό να επηρεάσει το ανακριτικό  έργο, τόνισε ακόμη ο εξεταστής της Αστυνομίας. 


 Πηγή:Φιλελεύθερος