Αγία Νάπα: Επέκταση του Μοναστηρίου και αύξηση του προϋπολογισμού


Επί τόπου επίσκεψη σε διάφορα οδικά έργα της επαρχίας Αμμοχώστου, πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Μεταφορών,  Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, όπως διαβάσατε σε χθεσινό κείμενο στο Νέα Αμμόχωστος. Πέραν του ότι πραγματοποιήθηκε επί τόπου επίσκεψη σε διάφορα έργα που είναι σε εξέλιξη στην επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Καρούσος... έδωσε και μια είδηση μεγάλης σημασίας, που αφορά το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας.


Ερωτηθείς για το Μεσαιωνικό Μοναστήρι, ο κ. Καρούσος απάντησε ότι λόγω των πολλών αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, σήμερα αποφασίστηκε να υπάρξει περαιτέρω επέκταση με ορισμένους χώρους που είναι απαραίτητοι προκειμένου να εκτεθούν τα ευρήματα. Στόχος, τόνισε, είναι να δοθεί περαιτέρω προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο ούτως ώστε να αναδειχθεί το Μοναστήρι, με τον κατάλληλο τρόπο.

Σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός Μεταφορών, παραδέχθηκε ότι υπήρχε κάποια καθυστέρηση μέχρι να εξευρεθούν λύσεις για ορισμένα προβλήματα που παρατηρήθηκαν.

Ωστόσο διευκρίνισε, ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας και με τον εργολάβο του έργου, έχουν εξευρεθεί λύσεις με στόχο να αναδειχθούν οι αρχαιότητες που ανευρέθηκαν στο Μοναστήρι και να αποτελούν μέρος των εκθεμάτων του χώρου.

neAmmochostos