Αγία Νάπα: Ελεύθεροι οι ύποπτοι για τη δολοφονία του Χριστοδούλου

Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν οι τέσσερις που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τη στυγερή δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου, που διαπράχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της 1ης Νοεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο προς την Αγία Νάπα.


Τα τέσσερα πρόσωπα, οδηγήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα προσωποκράτησής τους για οκτώ μέρες και τα οποία εκπνέουν αύριο.


Ωστόσο, οι Αρχές φαίνεται να μην έχουν στα χέρια τους επιπρόσθετα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής τους και ως εκ τούτου οι ύποπτοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.


Υπενθυμίζεται ότι, οι τέσσερις ανακρινόμενοι αρνήθηκαν ανάμειξη στην υπόθεση ενώ, παρουσίασαν άλλοθι στους ανακριτές.


Οι δύο εκ των τεσσάρων προσώπων, ήταν φίλοι του 33χρονου Χριστοδούλου και όπως είχε αναφέρει ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, το θύμα πριν τη δολοφονία είχε μεταβεί στις οικίες τους.


Επίσης, για ένα εκ των φίλων του, η Αστυνομία εκτιμούσε ότι πρόκειται για το πρόσωπο που παγίδευσε τον 33χρονο και αυτό που ενημέρωσε τα πρόσωπα που τον ανέμεναν στον αυτοκινητόδρομο, όπου του έστησαν ενέδρα θανάτου.


Σημειώνεται ότι, η Αστυνομία προχώρησε στις τέσσερις συλλήψεις έπειτα από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος, όπου διαφάνηκε ότι συνομιλούσε πριν τον φόνο με συγκεκριμένο αριθμό που φαίνεται να είχαν αγοράσει οι ύποπτοι.


Ωστόσο, οι ανακριτές δεν είχαν στα χέρια τους ασφαλής συμπέρασμα αφότου, ο αριθμός που δέχθηκε κλήσεις το θύμα πριν τη δολοφονία του, τελείωνε σε 48 και ο αριθμός που αγόρασαν οι ύποπτοι από το περίπτερο σε 49 και ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι αγόρασαν δυο κάρτες, εκτιμάται ότι αγοράστηκε από τους υπόπτους και ο αριθμός που τελειώνει σε 48.


Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής της υπόθεσης είχε αναφερθεί σε απειλές που δέχθηκε το θύμα, πέντε όμως μήνες πριν τη δολοφονία, ενώ, μίλησε για τις διαφορές που είχε με τον αδελφότεκνο του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε, Φάνου Καλοψιδιώτη, αφού ο ίδιος εργαζόταν στο Πανίκκο Πένταυκα που καταδικάστηκε για το τετραπλό φονικό.


Έτσι ο ανακριτής συνέδεσε το φόνο του Χριστοδούλου με το τετραπλό φονικό.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy