Αγία Νάπα: Εξήγγειλε υποψηφιότητα με πυρά κατά των συνενώσεων η Αιμιλία Ξύδια


Εξαγγέλθηκε η δεύτερη υποψηφιότητα για τις εκλογές στο Δήμο Αγίας Νάπας, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιανουαρίου.

Ως ανεξάρτητη υποψήφια κατέρχεται η Αιμιλία Ξύδια, την οποία θα στηρίξουν όπως ανακοίνωσαν, το ΑΚΕΛ και η Συμμαχία Πολιτών.
Στην ομιλία της η κ. Ξύδια αναφέρθηκε επιγραμματικά στις θέσεις της, εξαπολύοντας τα πυρά της κατά της μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως υποστήριξε, «μετατρέπει την Αγία Νάπα από Δήμο σε γειτονιά».


Ανέφερε επίσης ότι «η Αγία Νάπα αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που γράφει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Σε μια μεταρρύθμιση δεν πρέπει το ένα μέρος να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μετατρέπει τα άλλα μέρη σε δορυφόρους».


Ως εκ τούτου, η κ. Ξύδια λέει «όχι στη πρόταση της Κυβέρνησης για συνένωση σε ένα δήμο των σημερινών Δήμων, Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας. Διεκδικώ την ανεξαρτητοποίηση της Αγίας Νάπας. Κάποιοι απέτυχαν να φέρουν τη σωστή λύση. Άφησαν την Αγία Νάπα στο περιθώριο. Τώρα θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη λύση με καθαρές θέσεις».


Σημείωσε ακόμα ότι είναι υποψήφια στο χώρο που μεγάλωσε και που έφτιαξε την οικογένεια της.


«Δεν έμαθα ποτέ στα μεγάλα λόγια. Έμαθα μόνο να αφιερώνω χρόνο και πάθος για να πετύχω τους στόχους μου. Διεκδικώ τη Δημαρχία γιατί νιώθω δυνατή. Γιατί πιστεύω στον εαυτό μου και στις εμπειρίες που απέκτησα ως δημοτική σύμβουλος».


Καταλήγοντας η κ. Ξύδια τόνισε ότι  «η Αγία Νάπα αξίζει πολλά. Θα τις αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου για να πετύχω τους στόχους μας.

 

Η υποψηφιότητα μου είναι ανεξάρτητη. Αν οι συνδημότες μου με τιμήσουν θα υπηρετήσω τη θέση του Δημάρχου με μόνα κριτήρια την πρόοδο και την διαφύλαξη του χαρακτήρα της Αγίας Νάπας».


Υπενθυμίζεται ότι για την Δημαρχία Αγίας Νάπας, εξήγγειλε υποψηφιότητα πριν δύο εβδομάδες ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ζαννέτος.


Οι εκλογές στον Δήμο Αγίας Νάπας, διεξάγονται μετά την κένωση της θέσης του Δημάρχου, λόγω του διορισμού του Γιάννη Καρούσου στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, κατά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.