Αγία Νάπα: Δημιουργία αγκυροβολίου πλησίον της Μαρίνας


Με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί, το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, προσανατολίζονται στη δημιουργία αγκυροβολίου σε σημείο στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας. Το σημείο θα είναι πλησίον της ανάπτυξης της μαρίνας Αγίας Νάπας, η οποία θεωρείται τμήμα εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται ότι θα αξιοποιηθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται από την μαρίνα, όχι μόνο για τους χρήστες των σκαφών που ελλιμενίζονται στην μαρίνα αλλά και από τουρίστες που θα επισκέπτονται διά της θαλάσσης την περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζανέττο, εκτιμάται ότι εντός του 2021 θα προχωρήσει η αδειοδότηση του αγκυροβολίου. Πιο συγκεκριμένα αυτό αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων 6-8 μηνών. Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται ότι με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου του 2021 η Αγία Νάπα μπορεί να ενταχθεί σε δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίζουν την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι μέχρι τότε αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες για την εμπορική ζώνη της μαρίνας Αγίας Νάπας. Υπενθυμίζεται ότι το λιμενικό κομμάτι της μαρίνας έχει τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο τουρισμός κρουαζιέρας σημείωσε αύξηση το 2019 στην Κύπρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2020 θεωρείται χαμένη χρονιά ένεκα της πανδημίας, αν και εκτιμάται ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν την επόμενη χρονιά.