Αγία Νάπα: Αυτή είναι η πρώτη παγκύπρια παραλία φιλική για τους τυφλούς


Στην παραλία Λάντα, στην Αγία Νάπα, τοποθετήθηκε το πρώτο σύστημα Καθοδήγησης Ατόμων με Προβλήματα Όρασης παγκύπρια.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο του έργου «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός – In-Heritage», στο οποίο συμμετέχουν μαζί με τον Δήμο Αγίας Νάπας, οι Δήμοι Σωτήρας και Ρεθύμνου καθώς και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εγκαταστάθηκε σύστημα Καθοδήγησης Ατόμων με Προβλήματα Όρασης στην παραλία Λάντα. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος δίνει την ευκαιρία στους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης να απολαμβάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια αυτόνομα και με ασφάλεια».

Προστίθεται ότι «σημαδούρες στην θάλασσα θα καθοδηγούν τους χρήστες, ενημερώνοντας τους για την απόσταση από την παραλία και το βάθος του νερού, με τη βοήθεια αδιάβροχου τηλεχειριστηρίου».

Σημειώνεται ότι «το έργο «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός – In-Heritage», έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €1.200.810,00».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία τα δύο τελευταία χρόνια και η σημερινή οικονομική κρίση λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Δήμος Αγίας Νάπας με όραμα, δύναμη και επιμονή συνεχίζει να υλοποιεί πρωτοποριακά έργα».

.

Πηγή: ΚΥΠΕ