Αγία Νάπα: Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης στον 26χρονο που παράσυρε θανάσιμα 46χρονη


Δεκτή έκανε ομόφωνα χθες το Ανώτατο Δικαστήριο την Έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για ανεπάρκεια της επιβληθείσας ποινής υπό του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που επεσυνέβη στις 04.05.22 στην Αγία Νάπα με θύμα Σουηδή υπήκοο 45 ετών.

Το θύμα βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές μαζί με το ανήλικο κοριτσάκι της ηλικίας 5 ετών. Η άτυχη Σουηδή κατά την προσπάθειά της να διασταυρώσει στην Λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα επί ελεγχόμενης ορθά σηματοδοτημένης διάβασης πεζών, παρασύρθηκε από διερχόμενο μηχανοκίνητο όχημα τύπου Buggy που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, Άγγλος υπήκοος, ηλικίας 26 ετών. Ο οδηγός του Buggy είχε συγκρουστεί αρχικά με όχημα που ανέμενε την πεζή να διασταυρώσει και στη συνέχεια συγκρούστηκε βίαια με το θύμα εκτινάσσοντας το μέτρα μακριά. Ο κατηγορούμενος οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή αφήνοντας το θύμα του αβοήθητο.

Το Δικαστήριο Αμμοχώστου είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση του δικαιώματος άδειας οδήγησης για 18 μήνες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έδωσε άμεσα οδηγίες για άσκηση έφεσης για ανεπάρκεια της ποινής. Το Ανώτατο Δικαστήριο την 1η Δεκεμβρίου 2022 έκανε δεκτή την έφεση και  αύξησε την ποινή σε 2,5 χρόνια φυλάκιση στέλνoντας τα ανάλογα μηνύματα προς την κοινωνία ότι οι προκλητικές, εγωιστικές οδηγικές συμπεριφορές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.

Για τον Γενικό Εισαγγελέα εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Ανώτερος Δημόσιος Κατήγορος Θανάσης Παπανικολάου.