Αγία Νάπα: Το «Ανακυκλώψαρο» κοσμεί την παραλία Λάντα


Τελέστηκαν σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου στην παραλία «Λάντα» τα εγκαίνια του «Ανακυκλώψαρου» του οποίου την κατασκευή του χορήγησε η φαρμακοβιομηχανία Medochemie και το εγκατέστησε στην εν λόγω παραλία σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας.

Πρόκειται μεταλλική κατασκευή, σε σχήμα ψαριού, μεγέθους τριών (μήκος) επί 2 (βάθος) επί 2.30 (ύψος) μέτρων, έργο του γνωστού καλλιτέχνη Απόστολου Παντελή  που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο αφορά την ανακύκλωση των πλαστικών αφού το κοινό θα μπορεί να τοποθετήσει τα πλαστικά μπουκάλια μέσα στο «Ανακυκλώψαρο» αλλά και στην ενεργό συμμετοχή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου είπε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας  είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις τις οποίες υλοποίησε ή σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος.

«Η Μεσόγειος Θάλασσα» ανέφερε, αποτελεί μία ανεκτίμητη αξία περιβαλλοντικής κληρονομιάς και όλοι μαζί πρέπει να την προστατεύσουμε γι’ αυτό σημείωσε η επένδυση, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης καθίσταται υψίστης σημασίας».

«Ο Δήμος Αγίας Νάπας σημείωσε πρωτοπορεί τόσο στις γαλάζιες σημαίες (15), όσο και στις καθαρές θάλασσες και προσπάθεια αυτής της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας του Δήμου Αγίας Νάπας έχει στόχο την ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης και ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση του κοινού για ενεργή συμμετοχή σε ενέργειες φιλικές τόσο προς το περιβάλλον όσο και το θαλάσσιο οικοσύστημα με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της ρύπανσης».

Το όφελος της κοινωνίας μας επισήμανε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας από μια τέτοια επένδυση «θα είναι η διαμόρφωση μόνιμης οικολογικής συμπεριφοράς με έμπρακτη και καθημερινή πλέον εφαρμογή των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των αξιών και της στάσης απέναντι στο περιβάλλον». Τέλος, ευχαρίστησε τη φαρμακοβιομηχανία Medochemie για την ευγενή χορηγία του «Ανακυκλώψαρου», ένα έργο όπως τόνισε  θα συμβάλει περαιτέρω στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Aπό πλευράς του ο Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie ο Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, αναφέρθηκε στον μεγάλο όγκο πλαστικών που εντοπίζονται στις θάλασσες και στο γεγονός ότι σήμερα ο πλανήτης βρίσκεται σε κρίση και αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο τότε μέχρι το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια.


Γι’ αυτό πρόσθεσε «θα πρέπει όλοι να γίνουμε ενεργοί συμπαραστάτες των προσπαθειών που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές, εταιρείες και οργανώσεις για την προστασία των θαλασσών και του πλανήτη Γη γενικότερα». Το «Ανακυκλώψαρο» σήμερα είπε «μας καλεί να εντάξουμε την ανακύκλωση των πλαστικών στην καθημερινότητά μας βάζοντας με αυτό τον τρόπο φρένο στην ανεπανόρθωτη καταστροφή του οικοσυστήματος των ωκεανών μας και διαβεβαίωσε ότι Medochemieθα συνεχίσει την εγκατάσταση νέων καινοτόμων έργων ανακύκλωσης σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς».

Την εκδήλωση διάνθιζε με τα τραγούδια της η νεαρή ερμηνεύτρια Μαρία Βαρδάκη, η οποία με την καταπληκτική ερμηνεία της άφησε στους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις.