Αγία Νάπα: Άκρως επιτυχημένες οι εκδηλώσεις για τον Αυτισμό


Στέφθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Αυτισμό στην Αγία Νάπα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι διήμερες εκδηλώσεις  για τον Αυτισμό που διοργάνωσε την Παρασκευή και Σάββατο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2020 ο Σύνδεσμος Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου σε συνεργασία με την ΠΟΕΔ Αμμοχώστου και το Δήμο Αγίας Νάπας.

Την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα», παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννη Καρούσου η διάλεξη «Η διάγνωση του αυτισμού με βασικές και ευκρινείς λεπτομέρειες για τους γονείς» με  ομιλητή τον Εργοθεραπευτή,  Γ.Γ του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τον Αυτισμό κ. Στράτο Αλεξάνδρου.  Στη διάλεξή του ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε στα βασικά και διαγνωστικά κριτήρια και δεδομένα του αυτισμού.  Εξήγησε επίσης με απλά για τους γονείς λόγια τις δυσκολίες των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνική επικοινωνιακότητα καθώς και στις δυσκολίες των άκαμπτων συμπεριφορών.

Στην Ημερίδα για τους Εκπαιδευτικούς με θέμα «Αυτισμός και η λειτουργικότητά του στο σχολικό πλαίσιο», η οποία διεξήχθη το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Αγίας Νάπας και στην οποία πήραν μέρος πέρα των 130 εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης από τις Επαρχίες Λάρνακας και  Αμμοχώστου ο Εργοθεραπευτής κ. Στράτος Αλεξάνδρου αναφέρθηκε στις δυσκολίες των παιδιών με αυτισμό στη σχολική τους ένταξη και σε μία σειρά προτάσεων προς τους εκπαιδευτικούς  για τη διευκόλυνση της ένταξης των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

Μιλώντας στην Ημερίδα ο Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ κ. Κώστας Κωνσταντίνου χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου για τη διοργάνωση της Ημερίδας που έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων των εκπαιδευτικών για καλύτερη αντιμετώπιση παιδιών με αυτισμό και διαβεβαίωσε ότι η ΠΟΕΔ θα είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύνδεσμος.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου κυρία Χρύσω Προδρόμου στον εναρκτήριο χαιρετισμό της ευχαρίστησε την ΠΟΕΔ, τον Δήμο Αγίας Νάπας και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση τόσο της διάλεξης όσο και της Ημερίδας καθώς και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον ομιλητή, τον Εργοθεραπευτή,  Γ.Γ του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τον Αυτισμό κ. Στράτο Αλεξάνδρου.