Αγανάκτηση στους μελλόνυμφους για το όριο καλεσμένων


Τεράστια αναστάτωση και σύγχυση προκάλεσε στους μελλόνυμφους η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε γάμους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε και αφορά σε χαλαρώσεις στον μέγιστο αριθμό ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις, σημειώνεται πως από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίστηκε στα 350 άτομα.

Όσον αφορά τον τρόπο που θα διενεργείται ο χαιρετισμός και επεξηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται, θα καθοριστούν στο σχετικό Πρωτόκολλο που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Η νέα ανακοίνωση έφερε αναστάτωση στα ζευγάρια που θα παντρευτούν έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με το SigmaLive πολλοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα και δήλωσαν απεγνωσμένοι, καθώς έχουν ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ενώ τύπωσαν και προσκλητήρια έχοντας ως δεδομένο ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν το γάμο τους χωρίς κανένα περιορισμό ατόμων. 

Συγκεκριμένα αναγνώστης ανέφερε, «η κυβέρνηση παίζει με την ψυχολογία του κόσμου; Είχαν γράψει παντού ότι από 1η Σεπτεμβρίου αίρονται όλα τα μέτρα και εμείς για παράδειγμα που είχαμε κλείσει γάμο για 12 Σεπτεμβρίου, είπαμε εντάξει προχωράμε. Τυπώσαμε και τα προσκλητήρια και τώρα έρχονται και λένε ότι ακόμα υπάρχουν μέτρα. Γιατί μας κοροϊδεύουν;». 

Κληθείσα να σχολιάσει στο SigmaLive το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή, η Ζωή – Δωροθέα Πανά, επιδημιολόγος, λέκτορας και μέλος της επιστημονικής ομάδας  του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε πως είθισται σε μεσογειακούς γάμους όσο περισσότερος κόσμος συνωστίζεται τόσο πιο δύσκολο να είναι να συμμορφωθεί. 

Τόνισε πως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ατόμων που συνωστίζονται σε γάμους, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. 

Πρέπει, σημείωσε, να υπάρχει ακόμη αποφυγή του έντονου συνωστισμού για σωστό έλεγχο και για να μην εκτροχιαστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα. 

Στο κομμάτι της γιορτής ενός γάμου, ανέφερε, θα πρέπει στην παρούσα φάση να υπάρξει περιορισμός. 

Όσον αφορά το πρωτόκολλο για τη χαιρέτιση, ανέφερε πως δεν έχει συνταχθεί ακόμη ωστόσο σημείωσε πως ενδεχομένως θα υπάρχει κάποιος έλεγχος. 

Το SigmaLive όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του, επικοινώνησε και με τον Μοριακό Ιολόγο Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος ανέφερε πως η Επιδημιολογική Ομάδα είχε δώσει το «πράσινο φως» για την άρση του περιορισμού στον αριθμό ατόμων για την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο τώρα, με βάση την ανακοίνωση, φαίνεται υπήρξε διαφοροποίηση. 

Όσον αφορά τη χαιρέτιση, ανέφερε πως δεν έχει συζητηθεί κάτι και αναμένουν να εκπονηθεί το πρωτόκολλο για να το μελετήσει η Επιδημιολογική Ομάδα και να προβεί σε εισηγήσεις. 


Πηγή:sigmalive