Αγ. Νάπα: Αποζημιώσεις «μαμούθ» προτίθενται να ζητήσουν οι Ισραηλινοί από τη 19χρονη


Για αγωγές εκατομμυρίων από τους πρώην υπόπτους Ισραηλινούς κατά της 19χρονης Βρετανίδας κάνει λόγο η Sun σε δημοσίευμά της.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Yona Golub, ενός εκ των 12 Ισραηλινών, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της 19χρονης, η οποία ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

«Θα της κινήσουμε αγωγή για ψυχική βλάβη και λίβελο. Περπατώ στον δρόμο και ο κόσμος με φωνάζει βιαστή. Βρισκόμουν μαζί με δύο φίλους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και τότε με συνέλαβαν και μένα. Ήξερα ότι οι φίλοι μου βρίσκονταν στο δωμάτιο, αλλά εγώ δεν ήμουν, δεν ήξερα το κορίτσι. Η αλήθεια έχει λάμψει. Ο εφιάλτης έχει τελειώσει. Έχω περάσει δύσκολες ημέρες. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι θα με άφηναν ελεύθερο», συμπλήρωσε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των Ισραηλινών, Yaniv Habari και Nir Yaslovitzh, επιβεβαίωσαν ότι οι πελάτες τους θα κινηθούν νομικά εναντίον της νεαρής γυναίκας.

Σε δηλώσεις τους στη Sun ο Habari ανέφερε ότι: «Θα προχωρήσουμε δικαστικώς εναντίον της 19χρονης για τη ψευδή καταγγελίες για δημόσια βλάβη για κάθε ημέρα και κάθε στιγμή που πέρασαν στη φυλακή».

«Η αγωγές εναντίον της ετοιμάζονται από τους πελάτες μου, οι οποίοι νιώθουν πληγωμένοι από όλα όσα πέρασαν. Θα υποβάλουν μήνυση για απώλεια εισοδήματος, δυσφήμιση και για όσα δεινά τους προκάλεσαν οι ισχυρισμοί της», συμπλήρωσε.

Νομικός κοντά στις οικογένειες των Ισραηλινών ανέφερε στο ίδιο δημοσίευμα: «Υπάρχουν δώδεκα υποθέσεις για εξέταση και θα είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση γι αυτήν. Θα ζητήσουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων για όσα τους προκάλεσε».

Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωπη με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς κατάθεσης, που σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα επισείει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ή χρηματική ποινή, είναι, πλέον η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από νεαρούς Ισραηλινούς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.