Αφίχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην μαρίνα Αγίας Νάπας (photos)


Ικανοποίηση για την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, του «Rhapsody of the Seas» της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, που μετέφερε περίπου 3 χιλιάδες άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, στη μαρίνα Αγίας Νάπας εξέφρασαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην καινούργια Μαρίνα της Αγίας Νάπας. Η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τη δημιουργία αγκυροβόλιου άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα Αγίας Νάπας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μια πρωτοβουλία που είχα αναλάβει προ ετών να δίνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε προβεί στη δημιουργία λιμενικής περιοχής περιορισμένης χρήσης περί της Μαρίνας της Αγίας Νάπας και στην έκδοση τελωνειακού διατάγματος, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν την Μαρίνα Αγίας Νάπας κρουαζιερόπλοια και να αποβιβάζονται επιβάτες. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε όλες τις Μαρίνες της Κύπρου προσβάσιμες προς όλα τα κρουαζιερόπλοια», αναφέρει ο κ. Καρούσος.

«Ευελπιστούμε ότι η σημερινή άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας θα αποτελέσει την απαρχή για αύξηση της επισκεψιμότητας και προσέλκυση συγκεκριμένου τουρισμού, ενδυναμώνοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της Επαρχίας Αμμοχώστου», ανάφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.


Συγκεκριμένα για την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εκτός από τη δημιουργία του αγκυροβόλιου στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, θα προχωρήσει στη δημιουργία αγκυροβόλιου και στην Μαρίνα Παραλιμνίου, διευκολύνοντας έτσι την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην Επαρχία Αμμοχώστου.   

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι διαχρονικά υποδεικνύει στις τράπεζες στα επενδυτικά ταμεία και στις εταιρείες διαχείρισης ότι είναι υποχρέωση τους δυνάμει της Οδηγίας και του Κώδικα της ΚΤΚ, αλλά και δικό τους συμφέρον να επιδιώκουν αναδιαρθρώσεις και να αποφεύγουν τις εκποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος εκφράζει τη συμφωνία του και χαιρετίζει πρόσφατες προτροπές του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ επισημαίνει ακόμη το «αυστηρό και ξεκάθαρο» μήνυμα που, όπως αναφέρει έστειλε προς τις Τράπεζες ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου, ότι αναμένει την πλήρη συμμόρφωση τους με τις πρόνοιες της Οδηγίας Διαχείρισης Καθυστερήσεων και ιδίως με τον Κώδικα Συμπεριφοράς, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της ορθής, έγκαιρης και κόσμιας αντιμετώπισης των πελατών τους με στόχο την εξεύρεση κοινώς επωφελών λύσεων.

«Επιμένουμε ότι συμφέρει και στις Τράπεζες η σωστή αναδιάρθρωση και αυτό πρέπει να επιδιώκουν, ανεξάρτητα από την υποχρέωση που έχουν. Έχουμε ήδη ετοιμάσει δείγμα επιστολής που αναρτήσαμε στην σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter, το οποίο μπορούν οι Δανειολήπτες να χρησιμοποιούν για να απαιτούν αναδιάρθρωση», καταλήγει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

ΚΥΠΕ