Αφήνουν τους οδηγούς και τους πεζούς και πιάνουν τα Κέντρα Εστίασης


Αναπροσαρμόζει από σήμερα για άλλη μια φορά τα πλάνα της η Αστυνομία όσον αφορά στα διατάγματα για την πανδημία του κορωνοϊού, με την είσοδο στη δεύτερη φάση των μέτρων χαλάρωσης.

Ο νέος πονοκέφαλος αφορά και πάλι στις παραλίες και τους λουόμενους, αυτή τη φορά για το πώς θα τηρούνται τα σχετικά διατάγματα για τις ομπρέλες και τα κρεβατάκια. Από τους ώμους της Αστυνομίας, όπως δήλωσε στον «Φ» ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, θα φύγει το βαρίδι των ελέγχων των οδηγών και των πεζών που αφορούσε στη διακίνησή τους. Από σήμερα τερματίζεται η αποστολή sms στο 8998 και έτσι οι αστυνομικοί απαγκιστρώνονται από ένα μεγάλο βάρος που έφερε και αντιπαλότητα με τους πολίτες. Από κει και πέρα, η Αστυνομία, πρόσθεσε, περιμένει να δει τα νέα διατάγματα και ανάλογα να προσαρμόσει τα πλάνα της. Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, εκτός από την εφαρμογή των διαταγμάτων, η Αστυνομία θα επιστρέψει στην καθημερινότητά της και θα ρίξει το βάρος της και στα θέματα τροχαίας και πρόληψης-πάταξης του εγκλήματος.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι ήδη από χθες, 21 αστυνομικοί που ήταν αποσπασμένοι από το Αρχηγείο Αστυνομίας για την τήρηση των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης, επέστρεψαν στα πόστα τους, ενώ όσοι υπηρετούσαν στα αεροδρόμια και λιμάνια τα οποία συνεχίζουν να είναι ακόμα κλειστά, θα εργάζονται για την εφαρμογή των διαταγμάτων μέχρι να επαναλειτουργήσουν και αυτά.

Πάντως, η Αστυνομία διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να προβαίνει σε ελέγχους σε κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής παραπέμποντας σε λειτουργούς άλλων υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένοι και αυτοί με την τήρηση των διαταγμάτων του υπουργείου Υγείας. Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να ελέγχουν παραλίες, εκκλησίες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, ελέγχοντας κατά πόσον θα τηρούν τους όρους των νέων διαταγμάτων, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και το βράδυ (καφετέριες, εστιατόρια και μπιραρίες). 

Στο μεταξύ, με διευκρινιστική δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η κατάργηση του διατάγματος που απαγόρευε την κυκλοφορία από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, τερματίστηκε χθες τα μεσάνυχτα, οπόταν και οι πολίτες δικαιούνταν να κινούνται ελεύθερα. Προχθές το βράδυ έγιναν ουσιαστικά και οι τελευταίες 34 καταγγελίες για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δηλαδή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος