Άφαντο το ζεύγος αντρών που υιοθέτησε παράνομα βρέφος-Στο κελί η «μητέρα

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγείται το πρωί η 47χρονη αλλοδαπή που φέρεται να έφερε στην Κύπρο βρέφος, παρουσιαζόμενη ψευδώς ως η βιολογική του μητέρα, ούτως ώστε να το δώσει για υιοθεσία σε ζεύγος ανδρών.

Θυμίζουμε ότι, ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας προσώπων προχώρησαν χθες στη σύλληψη γυναίκας από τις Φιλιππίνες, έπειτα από πληροφορίες ότι κατά το 2017 έφερε από τις Φιλιππίνες στην Κύπρο ένα βρέφος, με σκοπό την παράνομη υιοθεσία του.

Η αλλοδαπή μετά τη σύλληψη της παραδέχθηκε ότι δεν είναι η βιολογική μητέρα του βρέφους, ενώ ανέφερε πώς το έφερε στην Κύπρο «κατά παραγγελία» του ζεύγους αντρών, οι οποίοι έκτοτε το έχουν υπό την φροντίδα τους.
 
Μετά τη μαρτυρία της αλλοδαπής, η Αστυνομία προχώρησε επίσης στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των δύο αντρών που καταζητούνται πλέον από τις Αρχές, εφόσον μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν.

 

Εναντίον της 47χρονης διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εμπορίας ανηλίκων προσώπων και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων.

 

Μετά από διαδικασία κεκλισμένων των θυρών, διατάχθηκε η κράτηση 47χρονης για οκτώ ημέρες.