Αέρας ελευθερίας για τον Λούκα Σιδερένο

Αέρας ελευθερίας για τον βαρυποινίτη Λούκα Σιδερένο ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε σήμερα, ενώ τον Μάρτιο του 2018 είχε αποφυλακιστεί και η σύζυγος του. Ο Σιδερένος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 23 ετών για υπόθεση ναρκωτικών.

Η υπόθεση Σιδερένου αφορά την εισαγωγή στην Κύπρο ποσότητας ναρκωτικών, πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα, με στόχο την προμήθειά της σε άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα μετέφεραν κοκαΐνη βάρους περίπου 12 κιλών και κάνναβης βάρους περίπου 189 κιλών μέσα σε ψυχτικούς θαλάμους που ήταν μέσα σε εμπορευματοκιβώτια.

Στο κατηγορητήριο, περιλαμβάνονταν πέντε κατηγορούμενοι που αντιμετώπιζαν διάφορα αδικήματα. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο Σιδερένου και η σύζυγος του, με τον πρώτο να ήταν ο ιθύνων νους. Είχε παραδεχθεί ενοχή και τιμωρήθηκε με διάφορες ποινές, από τις οποίες η ανώτατη ήταν ποινή φυλάκισης 23 χρόνων. Επίσης για την υπόθεση καταδικάστηκαν άλλα τρία πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά τέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η Ελένη Σιδερένου διατηρούσε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου άγνωστα πρόσωπα, μετέφεραν τις μεγάλες ποσότητες των ναρκωτικών.

Εκεί η Σιδερένου συσκεύασε αεροστεγώς τα ναρκωτικά σε πλαστικά σακούλια, αφού προηγουμένως τα πασπάλισε με καφέ-ροζ ουσία, ώστε να εξουδετερώνεται η οσμή τους. Στη συνέχεια, αφού τα τοποθέτησε σε 20 χάρτινα κιβώτια, τα παράδωσε στον πέμπτο της παρέας, ο οποίος τα μετέφερε από το διαμέρισμα της στις εγκαταστάσεις εταιρείας διεθνών μεταφορών στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου και τα παρέδωσε σε άλλο πρόσωπο, που επίσης συνελήφθη, για να τα μεταφέρει μέσα σε εμπορευματοκιβώτια της εταιρείας του στην Κύπρο.

Στις 27.3.2008 τα ναρκωτικά εισήχθηκαν στην Κύπρο και αποθηκεύτηκαν σε ψυχτικούς θαλάμους στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου.

Ο σύζυγος της Σιδερένου θεάθηκε να παραλαμβάνει τα ναρκωτικά από τους ψυχτικούς θαλάμους, να τα φορτώνει στο φορτηγό αυτοκίνητό του και να αναχωρεί. Λίγο αργότερα, άντρες της ΥΚΑΝ ανέκοψαν το φορτηγό του συζύγου της στη Λευκωσία. Στην έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν σ’ αυτό 20 χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν τα ναρκωτικά που συσκεύασε η σύζυγος του στην Αθήνα, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο την επόμενη ημέρα της σύλληψης του συζύγου της.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε επίσης στη σύζυγο του Σιδερένου, κατόπιν παραδοχής, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 5 ετών για το αδίκημα της συνωμοσίας για εισαγωγή στην Κύπρο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και 15 ετών για το αδίκημα της προμήθειας της ίδιας ποσότητας ναρκωτικών σε άλλο πρόσωπο. Προηγήθηκε απόφασή του, μετά από αίτηση της Κατηγορούσας Αρχής για δήμευση του ποσού των €23.470,34 το οποίο ήταν κατατεθειμένο σε δύο λογαριασμούς προς όφελος της.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ