Αδελφότεκνος Σ. Σολωμού: "Ήμασταν θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης”

Ήμασταν θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης για ακόμα μια φορά, ανέφερε ο αδελφότεκνος του ήρωα Σολωμού Σολωμού, μιλώντας για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Άγγελος Κυριάκου, ανέφερε πως πολλοί από αυτούς που άνοιξαν το οδόφραγμα της Δερύνειας είχαν παρευρεθεί στις κηδείες αλλά και τα μνημόσυνα των ηρώων  Σολωμού Σολωμού και Τάσου Ισαάκ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκου, και για τις δύο οικογένειες η 12η  Νοεμβρίου, ήταν η μέρα της δεύτερης κηδείας των δύο ηρώων.

Την ημέρα της διάνοιξης του οδοφράγματος, βρισκόταν εκεί ο πατέρας του Σολωμού και η μητέρα του Ισαάκ και όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκου, κάποιοι τους ειρωνεύτηκαν και τους έβρισαν.

Ένα μέτρο από εκεί που μπήκε η ταμπέλα καλωσορίσατε στο ψευδοκράτος, σκοτώθηκε ο Σολωμού, είπε, και ήταν η πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια που καταθέσαμε στεφάνι στο σημείο.

Παλαιοτέρα, τόνισε, τέθηκε θέμα για ανέγερση μνημείου κάτι το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε και εγκρίθηκε από τον προηγούμενο Δήμαρχο, ωστόσο η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή τώρα, είναι αρνητική.



Πηγή: sigmalive.com