Αδελφoποίηση των Συνδέσμων στήριξης αυτιστικών Αμμοχώστου, Λάρνακας και "ΜΑΖΙ"


Στην υπογραφή Μνημονίου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας το οποίο ισχύει από τις 9 Απριλίου 2020 προχώρησαν οι σύνδεσμοι στήριξης αυτιστικών σε Αμμόχωστο και Λάρνακα και ο Σύνδεσμος "ΜΑΖΙ". 

Σκοπός του μνημονίου οπως αναφέρεται στην πιο κάτω ανακοίνωση, είναι η ένωση των δυνάμεων και των φωνών τους για τις κοινές αγωνίες, ανησυχίες και προσδοκίες αλλά και την πίστη και ελπίδα μας ότι η φωνή τους θα ακούγεται πιο δυνατή και πιο καθαρή εκεί που πρέπει. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Οι μέρες που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες , όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και ανά το παγκόσμιο. Την όποια άλλη επικαιρότητα έχει επισκιάσει η πανδημία του COVID-19 και ότι αφορά αυτήν.

Η 2α Απριλίου, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και ο Απρίλιος ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εμείς οι Προέδροι των Συνδέσμων Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό “MAZI”, Στήριξη Αυτισμού Αμμοχώστου και Σύνδεσμος Ατόμων με Αυτισμό Λάρνακας, αποφασίσαμε την υπογραφή Μνημονίου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας το οποίο ισχύει από τις 9 Απριλίου 2020.

Σκοπός του μνημονίου είναι η ένωση των δυνάμεων μας και των φωνών μας για τις κοινές μας αγωνίες, ανησυχίες και προσδοκίες αλλά και την πίστη και ελπίδα μας ότι η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατή και πιο καθαρή εκεί που πρέπει να ακουστεί προς το συμφέρον των ατόμων με Αυτισμό και των οικογενειών τους.

Προσβλέπουμε σε εποικοδομητικές συνεργασίες στρατηγικού ενδιαφέροντος με τα αρμόδια Υπουργεία, Κυβερνητικά Τμήματα, άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς και τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τα άτομα με Αυτισμό.

Στέλνουμε την αγάπη μας προς τα άτομα με Αυτισμό και στις οικογένειες τους.

Παναγιώτης Σαββίδης

Προεδρος Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό “ΜΑΖΙ”

Χρύσω Προδρόμου

Πρόεδρος Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου                                                       

Κωνσταντίνα Παναγιώτου

Πρόεδρος Συνδέσμου Ατόμων με Αυτισμό Λάρνακας