Άδεια για άλλο ένα ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα





Άδεια για ανέγερση νέου ξενοδοχείου, του Vinandale, στην Αγία Νάπα δίνει η περιβαλλοντική αρχή.

Σύμφωνα με την αιτιολογημένη διαπίστωση που εκδόθηκε το ξενοδοχείο θα είναι τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 262 κλινών.

Η υπό μελέτη ξενοδοχειακή μονάδα προτείνεται να ανεγερθεί στο τεμάχιο 475, Φ/Σχ.2-291-373, τμήμα 08, στην τοποθεσία Καμάρα στην Αγία Νάπα, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 20 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς να εφάπτεται σε αυτήν. Εμπίπτει σε τουριστική ζώνη.

Η παρούσα χρήση του τεμαχίου είναι μη καλλιεργήσιμο χωράφι με υποτυπώδη βλάστηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατέθεσαν οι αιτούντες στην άδεια, στην περιοχή μελέτης δεν υπάρχουν γεωτρήσεις ύδρευσης, ζώνες προστασίας γεωτρήσεων ύδρευσης, υδατοφράκτες ή ζώνες προστασίας υδατοφρακτών που χρησιμοποιούνται για ύδρευση.

Η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι 4 αστέρων, δυναμικότητας 264 κλινών και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τέσσερεις ορόφους. Θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 1857 τμ ενώ η συνολική δόμηση του έργου θα ανέλθει στα 5387 τμ.

Θα περιλαμβάνει 126 τυπικά δωμάτια, 6 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες και όλους τους απαιτούμενους για την κατηγορία του κοινόχρηστους χώρους και σχετικές διευκολύνσεις όπως χώρος υποδοχής, μπαρ, εστιατόρια, πισίνες, SPA κλπ. Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια η ξενοδοχειακή μονάδα θα έχει συνολικά 84 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο.

Η περιβαλλοντική αρχή έθεσε επίσης μια σειρά από όρους τόσο κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του project όσον και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Όροι κατά τη λειτουργία του έργου

Μεταξύ των όρων κατά τη λειτουργία του ξενοδοχείου είναι η απαγόρευση διάθεσης στο έδαφος ή / και το υπέδαφος ή στα επιφανειακά, υπόγεια ή παράκτια νερά ουσιών που ρυπαίνουν ή τείνουν να ρυπάνουν τα υπόγεια, παράκτια ή και τα επιφανειακά νερά ή το έδαφος.

Τα οικιακά υγρά απόβλητα που θα παράγονται κατά τη λειτουργία της ανάπτυξης θα πρέπει να διοχετεύονται στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα του συμβουλίου αποχετεύσεων Αγίας Νάπας.

Επίσης απαγορεύεται η διοχέτευση των ποσοτήτων νερού των backwash από πισίνες στο αποχετευτικό σύστημα Αγίας Νάπας. Απαγορεύεται επίσης η διάθεση των υγρών αποβλήτων σε απορροφητικούς λάκκους / τάφρους.

Επιπλέον θα πρέπει να γίνεται ορθή ρύθμιση της έντασης του φωτισμού ώστε να μην προκαλεί οποιαδήποτε προβλήματα στις γειτονικές αναπτύξεις και να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση ηλεκτρικού ρεύματοςγια σκοπούς φωτισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμη συστήνεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. ηλιακά πλαίσια για παραγωγή ζεστού νερού και φωτοβολταϊκά πλαίσια για την παραγωγή ηλεκτρισμού).