Στην περίκλειστη πόλη ο Αβέρωφ: Εάν χαθεί το Βαρώσι, θα χαθεί η Κύπρος (φώτος, βίντεο)


Εάν χαθεί το Βαρώσι, “θα χαθεί η Κύπρος”, ενώ Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν θα έχουν κανένα μέλλον, διεμήνυσε από την κατεχόμενη Αμμόχωστο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συνοδευόμενος από βουλευτές της επαρχίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης και πολίτες, ξεναγήθηκε σε κατεχόμενα σπίτια και ξενοδοχεία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την έξαρση του τουρκικού αναθεωρητισμού και της προκλητικότητας.

Ο κύριος Νεοφύτου χαρακτήρισε την Αμμόχωστο ως σύμβολο του αγώνα για λύση του Κυπριακού και επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη και προειδοποίησε ότι εάν χαθεί το Βαρώσι, “θα χαθεί η Κύπρος”, ενώ Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν θα έχουν κανένα μέλλον.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απεύθυνε έκκληση προς όλους να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα, ενώ κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να σταματήσουν το έγκλημα και να κλείσουν την πόρτα προς τη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίγοντας δρόμο για λύση του Κυπριακού, καθώς αργά ή γρήγορα θύματα της κατάστασης θα είναι και οι ίδιοι. 

Ερωτηθείς αναφορικά με τον χαρακτηρισμό “πυροτέχνημα” που απέδωσαν κυβερνώντες για τα τεκταινόμενα στο Βαρώσι, ο κύριος Νεοφύτου απάντησε ότι βρίσκεται στην Αμμόχωστο για την πατρίδα του και όχι για τις προεδρικές εκλογές.