9 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - 58 συνολικά


Εννέα νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σήμερα  Τετάρτη (18/03), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 58, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-       Τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

-       Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ελλάδα), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

-       Ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις.

-       Ένα άτομο, του οποίου το ιστορικό διερευνάται.

Από τα τέσσερα άτομα που ήταν επαφές άλλων κρουσμάτων, μόνο το ένα είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Όσο αφορά το άτομο του οποίου εξετάζεται το ιστορικό, αξίζει να σημειωθεί πως δεν χαρακτηρίζεται από τους ιατρούς ως «ορφανό». 

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 58 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 31 ήταν επαφές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τα προηγούμενα τρία κρούσματα αφορούσαν: 

- Δύο άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τιςπροηγούμενες μέρες.

- Ένα άτομο που είχε επιστρέψει από το εξωτερικό (Βέλγιο), παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.