ΚΥΠΡΟΣ: Θύμα του παιδεραστή δηλώνει και η σύζυγός του

Η σύζυγος του προσφάτως αποφυλακισθέντα με προεδρική χάρη παιδεραστή, διά του δικηγόρου της, ζήτησε χθες από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να μην προχωρήσει στην ποινική δίωξή της για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, διότι, όπως ισχυρίζεται, είναι και η ίδια θύμα του παιδεραστή συζύγου της.

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της, Λεύκος Κυριακίδης, ισχυρίζεται τα εξής στην επιστολή του:

«Κατ’ εντολήν της πελάτιδός μου ΧΧΧ, συζύγου του παιδεραστή, υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας, επικοινωνώ μαζί σας για να σας μεταφέρω την οργή, πικρία και την αγανάκτησή της για τους βαρείς χαρακτηρισμούς που της καταλογίζονται, του συνεργού, στα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο σύζυγός της. Είναι και αυτή θύμα της εγκληματικής συμπεριφοράς του συζύγου της παιδεραστή, συμπεριφορά που προκαλεί αισθήματα αποστροφής στους υγιείς πολίτες της κοινωνίας και καλώ όλους σας να την προστατέψετε γιατί έχει κλονιστεί η υγεία της. Ο συνάδελφος και έγκριτος νομικός κ. Σίμος Αγγελίδης (σ.σ. δικηγόρος του θύματος) απευθύνεται κοντά σας με αίτημα να επανεξετάσετε τη θέση σας και να ασκήσετε και εναντίον της ποινική δίωξη. (…) Τα κίνητρα της αιτούμενης ποινικής δίωξης δεν είναι γνήσια, αλλά αλλότρια και εκδικητικά όχι για να τιμωρηθεί για τα ισχυριζόμενα αδικήματα που της καταλογίζονται αλλά για ένα και μόνο σκοπό, την απομάκρυνσή της από το σχολείο, την απώλεια της εργασίας της. (…) Εισηγούμαι ταπεινά και με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας ότι αν αποφασίσετε να ασκήσετε ποινική δίωξη εναντίον της, αυτό θα συνιστά κατάχρηση διαδικασίας».

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι την εμπλοκή της συζύγου του παιδεραστή στην υπόθεση ανέδειξε το ίδιο το Δικαστήριο που καταδίκασε τον παιδεραστή, κρίνοντας, μάλιστα, σκόπιμο στην απόφασή του, να αναφερθεί σε έκταση στην ενεργό ανάμειξη και εμπλοκή που είχε η ίδια στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, κακίζοντας έτσι, εμμέσως, το γεγονός ότι δεν περιλήφθηκε στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 η επαρχιακός δικαστής Λάρνακας Εύη Γεωργίου Αντωνίου, η σύζυγος του παιδεραστή και υπάλληλος Σχολικής Εφορίας είχε ευθύνη, γνώση, ενεργή εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης.

Η αποπλάνηση του θύματος άρχισε από την ηλικία των 12 χρονών. Ειδικότερα, όμως, από την 1/5/2012 έως και τις 31/12/2012, στην ηλικία των 16 χρονών, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο παιδεραστής κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν 61 χρονών και η σύζυγός του 55 χρονών και εξακολουθούν να διαμένουν μαζί -παρά το ότι η ίδια δηλώνει θύμα του, και μάλιστα, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την οικία του θύματος. 


ΠΗΓΗ:philenews /  Μιχάλης Χατζηστυλιανού