ΟΣΙΚΑ: "Θετικά νέα για τα κέντρα αναψυχής"


Συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και Υφυπουργείο Τουρισμού είχε χθες ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ)  Νεόφυτος Θρασυβούλου, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι οι περισσότερες εισηγήσεις της Ομοσπονδίας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τα αρμόδια Υπουργεία . 

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της ΟΣΙΚΑ, φαίνεται πως τα επιδόματα των μισθών των εργαζομένων (60%-40%) στα κέντρα αναψυχής θα συνεχιστούν και κατά το μήνα Ιούλιο 2021, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα, εντός των ημερών από το Υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά με το Υφυπουργείο Τουρισμού ο κ. Θρασυβούλου, σημείωσε ότι, αναμένεται να συνεχιστεί η επιχορήγηση διακοπών σε εμβολιασμένους με διαμονές σε ξενοδοχεία και γενικά τουριστικά καταλύματα, μέχρι και τον αρχόμενο Μάρτιο.

Να σημειωθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε τερματιστεί τέλος του περασμένου Ιουνίου και ανανεώθηκε από τις 15 Ιουλίου 2021 μέχρι τέλος Αυγούστου 2021.

Ο κ. Θρασυβούλου, ανέφερε πως οι περισσότερες εισηγήσεις της ΟΣΙΚΑ για αντιμετώπιση της κατάστασης στα κέντρα αναψυχής,  λόγω πανδημίας έχουν εισακουστεί από τα αρμόδια υπουργεία και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.