Θέσεις για διευθυντές αλλά και για τεχνίτες



Η μια θέση μετά την άλλη ανοίγει το τελευταίο διάστημα στο δημόσιο και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χθες η κυβέρνηση προχώρησε την προκήρυξη άλλων 48 μόνιμων θέσεων, η πλειοψηφία των οποίων είναι κλίμακας Α8. Πιο συγκεκριμένα αφορούν τρεις μόνιμες θέσεις διευθυντή εμπορίου και βιομηχανίας στο υπουργείο Ενέργειας, από τις οποίες οι δύο είναι κενές και μια αναμένεται να κενωθεί την 1η Ιουλίου του 2019, λόγω αφυπηρέτησης του κατόχου της.

 

Οι απολαβές είναι κλίμακας Α15, οι οποίες κυμαίνονται γύρω στις €64.713 το χρόνο. Επίσης αφορούν δύο κενές μόνιμες θέσεις λειτουργού ναυτιλίας καθώς και τέσσερις κενές μόνιμες θέσεις επιθεωρητή πλοίων στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, με κλίμακα Α8. Οι ετήσιες απολαβές της κλίμακας ξεκινούν από τις €24.500. Οι υπόλοιπες θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν αφορούν έξι κενές μόνιμες θέσεις οικονομικού λειτουργού στο υπουργείο Οικονομικών κλίμακας Α8, μιας θέσης μηχανολόγου μηχανικού στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κλίμακας Α9 (€30.413) καθώς και εννέα κενές μόνιμες θέσεις Τεχνικού στο Τμήμα Περιβάλλοντος κλίμακας Α2 (€15.109).

  

Παράλληλα έχουν προκηρυχθεί άλλες 16 κενές μόνιμες θέσεις Τεχνικού Μηχανικού στο Κτηματολόγιο κλίμακας Α5 (€16.196), τρεις κενές μόνιμες θέσεις Λειτουργού Πολιτικής Άμυνας κλίμακας Α8, μια μόνιμη θέση Φωτογράφου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών κλίμακας Α2 καθώς και τέσσερις κενές μόνιμες θέσεις Λειτουργού Στατιστικής στην Στατιστική Υπηρεσία κλίμακας Α8.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα κληθούν να προχωρήσουν στο ξεπάγωμα άλλων 104 θέσεων πρώτου διορισμού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Πρόκειται για οκτώ θέσεις στην αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στους δήμους Στροβόλου και Πάφου, με μισθολογικές κλίμακας Α5-Α8. Επίσης τρεις θέσεις συμβούλων η γενικού πρόξενου κλίμακας Α12 επεκτεινόμενη με ετήσιες προσαυξήσεις μέχρι του ποσού των €48.176. Από τα μέσα του μήνα οι θέσεις είναι κενές λόγω προαγωγής των κατόχων τους. Επιπλέον πρόκειται για 20 θέσεις στο υπουργείο Εργασίας κλίμακας Α8 μέχρι Α13 και 4 θέσεις επιθεωρητή κρατικών αγορών και προμηθειών κλίμακας Α10. Επίσης, έξι θέσεις στην Αστυνομία.

 

Πρόκειται για μια θέση βοηθού αρχηγού, μια ανώτερου αστυνόμου, μια αστυνόμου Β, μια ανώτερου υπαστυνόμου, μια υπαστυνόμου και μια λοχία. Στο κατάλογο είναι και 16 ανώτερων συνδυασμένων θέσεων βοηθού τεχνίτη δικτύου στην ΑΗΚ, 27 θέσεις ανώτερου βοηθού τεχνικού σταθμού και 19 θέσεις εργατών. Τέλος είναι μια θέση βοηθού αρχισυντάκτη στο ΚΥΠΕ κλίμακας Α11.