Θέσεις εργασίας στους Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας

Ό,τι έκτισε η Κυβέρνηση κατά την περίοδο του μνημονίου που είχε συνάψει με τους διεθνείς πιστωτές, κάθε εβδομάδα το χαλά. Και αυτό ενώ κατάφερε να μειώσει κατά 4.500 τις θέσεις στο Δημόσιο και να παγώσει τις προαγωγές.

 

Τώρα η Βουλή δεν προλαβαίνει να ξεπαγώνει θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής. Την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθεί να εξετάσει νέα αιτήματα από την Κυβέρνηση για το ξεπάγωμα 262 θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής στα υπουργεία Οικονομικών και Γεωργίας, στους δημόσιους οργανισμούς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης ξεπάγωμα θέσεων γενικών διευθυντών υπουργείων.

  

Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε επιστολή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, καλώντας την να εγκρίνει 110 θέσεις προαγωγής, από τις οποίες οι 97 αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών, πέντε τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) και οκτώ το Γενικό Λογιστήριο. Μάλιστα ζητά το ξεπάγωμα και άλλων δέκα θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής, από τις οποίες πέντε αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών, μια στην ΕΠΣΑ και τέσσερις στο Γενικό Λογιστήριο.

  

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και υπηρεσιών του Δημοσίου».

 

Την πόρτα της Βουλής κτυπά και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ζητώντας το ξεπάγωμα 76 κενών θέσεων πρώτου διορισμού σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και 52 κενών θέσεων πρώτου διορισμού σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Οι 76 θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς αφορούν: εννέα θέσεις στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, 19 θέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τρεις στο ΕΤΕΚ, έξι στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, επτά στην ΡΑΕΚ και τρεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού. Επίσης δύο θέσεις στα Συμβούλια Αποχετεύσεων Λευκωσίας και Λάρνακας, 15 θέσεις στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, πέντε θέσεις στον ΚΟΑΠ, δύο θέσεις στον ΚΟΑ και μια θέση στην Αρχή Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος.

 

Οι 52 θέσεις στην Αρχή Τοπική Αυτοδιοίκησης προορίζονται στους εξής δήμους: τέσσερις θέσεις στον Δήμο Αγίας Νάπας, πέντε θέσεις στον Δήμο Αγλαντζιάς, οκτώ θέσεις στον Δήμο Λάρνακας, μια θέση στον Δήμο Λατσιών, έξι θέσεις στον Δήμο Λεμεσού, 15 θέσεις στον Δήμο Λευκωσίας, δέκα θέσεις στον Δήμο Πάφου και τρεις θέσεις στον Δήμο Παραλιμνίου.

 

Η «ιστορία» έχει και συνέχεια. Η γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου ζητά την έγκριση της Βουλής για την πλήρωση πέντε θέσεων γενικών διευθυντών πρώτου διορισμού και προαγωγής. Σημειώνεται πως οι δύο θέσεις είναι κενές μετά την αφυπηρέτηση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών και τη δημιουργία μιας θέσης για τις ανάγκες του υφυπουργείου Τουρισμού. Οι υπόλοιπες τρεις θα κενωθούν μεταξύ Απριλίου-Οκτωβρίου λόγω των αφυπηρετήσεων των γενικών διευθυντών, Παιδείας, Γεωργίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Υπουργικού Θεοδόση Τσιόλα, «είναι αδήριτη ανάγκη η πλήρωση των πέντε θέσεων οι οποίες είναι οι υψηλότερες στην ιεραρχία της δημόσιας υπηρεσίας».

 

Εξάλλου εννέα προαγωγές θα μοιράσει το υπουργείο Γεωργίας, για τρεις θέσεις ανώτερου λειτουργού Περιβάλλοντος κλίμακας Α13 και για πέντε θέσεις λειτουργού Περιβάλλοντος κλίμακας Α11. Επίσης θα δοθεί και μια προαγωγή στη θέση πρώτου δασικού λειτουργού κλίμακας Α12.


ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΤΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 70000137 



ΠΗΓΗ:philenews.com