Το θέμα δεν ειναι να κατάγεται από την Αμμόχωστο



Ο δικηγόρος Γιώργος Σαββίδης, που εργάζεται στη Λεμεσό και κατάγεται από την Αμμόχωστο, είναι ο εκλεκτός για τη διαδοχή του Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Όπως αναφερουν τα ρεπορτάζ, στην επιλογή του, από τον ΠτΔ, φαίνεται να λειτούργησε και η καταγωγή του, καθώς ως γνωστόν εκφράστηκαν παράπονα τον τελευταίο καιρό για τη μη επιλογή Αμμοχωστιανών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό  από την ηγεσια της Κυβέρνησης, όμως, είναι ότι οι άνθρωποι στην ελεύθερη Αμμόχωστο δεν νιώθουν ικανοποιημένοι απλώς από την επιλογή ενός ανθρώπου που να κατάγεται από την Αμμόχωστο. Αυτό που ζητούν είναι να διοριστεί επιτέλους για πρώτη φορά ενας Υπουργός, ο οποίος να κατάγεται και να ζει στην επαρχία, ως ένδειξη αναγνώρισης όλων όσων έχει προσφέρει η επαρχία Αμμοχώστου στην Κυβέρνηση τουλάχιστον τα τελευταία 35 χρόνια! Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς, είναι τα τουριστικά θέρετρα με τους περισσότερους τουρίστες καθε χρόνο, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. 

"Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας άνθρωπος ικανός να διοριστεί σε ενα Υπουργείο εδω και 58 χρόνια;" είναι το ρητορικό, ερώτημα που πλανάται στον αέρα της Αμμοχώστου.

Μια ματιά να κοιτάξει καποιος στα social media θα δει ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για άλλη μια φορά.

Θα ήταν λάθος να επιδοθούμε σε... λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Η παρούσα κυβέρνηση έχει παραγάγει έργο στην περιοχή. Ωστόσο η αλήθεια είναι οτι το Κυβερνών κόμμα αδυνατεί, ξανά, να αφουγκραστει το λαϊκό αίσθημα και τα "θέλω" της τοπικής  κοινωνίας. Και αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους της... ελεύθερης πτώσης στην επαρχία Αμμοχώστου στις πρόσφατες εκλογές. 

Σύντομο βιογραφικό του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης:

Ο Γιώργος Σαββίδης είναι ο ιδρυτικός συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της GEORGE L. SAVVIDES & CO. Εισήχθη στον Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου το 1984, μετά από σπουδές στο Λονδίνο και στο Έξετερ.

 

Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου, σε θέματα συγχωνεύσεων, κοινοπραξιών, συμφωνιών μετόχων, εταιρικής χρηματοδότησης, εισαγωγής εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, χρηματοδότησης ναυτιλίας και άλλα.

 

Ασχολείται κυρίως με εταιρικά, ναυτιλιακά, θέματα φορολογίας, εμπορικά, ασφάλειες και τράπεζες, ενώ είναι συνεργάτης του Chartered Institute of Arbitrators, και μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Δικηγόρων.

 

Έχει πολλές δημοσιεύσεις, ενώ πραγματοποίησε πολλές παρουσιάσεις και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τον διεθνή φορολογικό σχεδιασμό ή τη διαχείριση νομικών εταιρειών.

 Λευτέρης Ττάκκας