«Θέλω βρω την Μαρία όπως και να είναι. Να δει αυτό το μωρό τη μάνα του…»






Ήταν απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 11 Απριλίου 2012, όταν η 39χρονη Μαρία Κακογιάννη έφυγε από το σπίτι της στη Λεμεσό, μα δεν γύρισε ποτέ… Ο γιος της τότε, ήταν δύο ετών. Σήμερα, εννέα ετών, και ακόμη περιμένει τη μέρα που θα ανοίξει η πόρτα του σπιτιού και θα είναι η μητέρα του. Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη γυναίκα που την έφερε στη ζωή, αφού οι μνήμες, σε ηλικία δύο ετών, είναι θολές έως ανύπαρκτες.


Η Μαρία Κακογιάννη παραμένει στη λίστα των εξαφανισμένων γυναικών εδώ και επτά χρόνια, και παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία, τότε, εκτιμούσε ότι έβαλε τέλος στη ζωή της, καθότι είχε εντοπίσει ένα γράμμα, η μητέρα της από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, φωνάζει με όλη τη δύναμη της ψυχής της πως η κόρη της είναι ζωντανή.


Η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος σκότωσε γυναίκες και παιδιά που είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα, έδωσε ελπίδες στη μητέρα της Μαρίας, Ευαγγελία Κακογιάννη, ότι οι Αρχές θα διερευνήσουν ξανά για την τύχη της κόρης της.


Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Κακογιάννη, φανερά ταλαιπωρημένη απελπισμένη, απεύθυνε νέα έκκληση προς την Αστυνομία για τη διεξαγωγή νέων ερευνών, τονίζοντας ότι η κόρη της είναι ζωντανή.

 

«Ακούω και σκέφτομαι εάν έβαλαν στο πρόγραμμα τους, να ψάξουν και για την κόρη μου που χάθηκε από το 2012. Έχω απαίτηση και θέλω, όπως έδειξαν σε αυτή την υπόθεση ενδιαφέρον, να δείξουν και για την κόρη μου, η οποία είναι ζωντανή. Να ψάξουν να την βρουν. Είμαι μια γυναίκα και προσπαθώ, αλλά μόνο η Αστυνομία μπορεί να την βρει. Να μου την βρουν. Είναι ζωντανή και εκεί που βρίσκεται είναι επικίνδυνα».


Τον εννιάχρονο γιο της Μαρίας μεγαλώνει η κ. Ευαγγελία, η οποία όπως μας ανέφερε, αυτές τις μέρες ο μικρός είδε τη φωτογραφία της μητέρας του στη τηλεόραση, γεγονός που του δημιούργησε απορίες.


«Το μωρό δεν γνώρισε τη μητέρα του, δεν θυμάται. Ξέρει όμως. Του είπα την αλήθεια. Όταν είδε τη μητέρα του στην τηλεόραση με ρώτησε γιατί είναι ανάγκη να την δείχνουν. Και του είπα ότι πρέπει, για να μας βοηθήσουν να τη βρούμε».


Αναμφισβήτητα, η κ. Ευαγγελία Κακογιάννη εδώ και επτά χρόνια βιώνει ένα μεγάλο Γολγοθά. Από τη μια ο δικός της πόνος, μακριά από την κόρη της, η οποία δεν γνωρίζει τι απέγινε, και από την άλλη, η ευθύνη της έναντι στον εγγονό της που μεγαλώνει. Μα μέσα σε όλα αυτά, η κ. Κακογιάννη δεν σταματά ούτε και ένα λεπτό να πιστεύει και να ελπίζει στον εντοπισμό της…


«Θα βρεθεί…  Θα βρεθεί…  Δεν θα μείνω έτσι. Θέλω να την βρω όπως και να είναι. Να δει αυτό το μωρό τη μάνα του. Έκανε τόσα όνειρα για αυτό το μωρό. Δεν θα έφευγε έτσι… Ο πατέρας του έφυγε μετά την εξαφάνιση. Δεν το γύρεψε ποτέ αυτό το μωρό».

 

Το γράμμα υπό την απειλή 

 

Όπως ανέφερε η κ. Κακογιάννη, ενημερώθηκε για την υπόθεση του serial killer από την δημοσιογράφο-ερευνήτρια Αγγελική Νικολούλη, η οποία ασχολήθηκε με την εξαφάνιση της Μαρίας στην εκπομπή της «Φως στο Τούνελ», καθώς μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος στο μεταλλείο του Μιτσερού, επικοινώνησε μαζί της για να ρωτήσει εάν πρόκειται για την κόρη της.   


Η 39χρονη επιχειρηματίας, πρώην αθλήτρια του στίβου, αναχώρησε από το σπίτι της οδηγώντας το αυτοκίνητο της, το εντοπίστηκε σε ερημική περιοχή του Lady's Mile.


Για τον εντοπισμό της είχε στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση από την Αστυνομία, με τη συνδρομή δυτών που έψαχναν στη θάλασσα, ενώ κατά τις έρευνες είχε βρεθεί ένα σημείωμα στο δωμάτιο της, το οποίο παραδόθηκε στις Αρχές.


Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για τον γραφικό χαρακτήρα της Μαρίας, ωστόσο όπως αναφέρει η μητέρα της, ειδική γραφολόγος που εξέτασε το γράμμα, στα πλαίσια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», επεσήμανε ότι το σημείωμα γράφτηκε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση, πιθανότατα και απειλή. Κάτι το οποίο δεν είχαν ανακαλύψει οι Κυπριακές Αρχές. 


«Όπως μας είπε η γραφολόγος, το γράμμα γράφτηκε υπό απειλή και πίεση. Και το άλλο… Δεν φεύγει μια μάνα και να αφήσει το παιδί της. Δεν φεύγει και να γράψει γράμμα στο σύζυγό της, που της έκανε τη ζωή μαρτύριο και να του λέει σου αφήνω την περιουσία μου. Από εδώ, ας βγάλει ο κάθε ένας τα συμπεράσματα του. Αυτός ο άνθρωπος έφυγε εκτός Κύπρου. Όταν τους είπα να τον φέρεται να τον ανακρίνετε, μου είπαν δεν έχουν στοιχεία».


«Περιμένω ένα θαύμα από τον Θεό… Κάτι να παρουσιάσει και για μένα… Και να πληρώσουν οι ένοχοι…».Camera Icon  


Πηγή: reporter.com.cy - Της Ντίνας Κλεάνθους