Θεία λειτουργία στις 17 Νοεμβρίου στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλοι Αμμοχώστου


Θεία λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλοι Αμμοχώστου.
 

Σε γραπτή ανακοίνωση της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρεται ότι η Θεία λειτουργία θα τελεστεί ύστερα από αίτημα που υποβλήθηκε στις κατοχικές αρχές, μέσω των Ηνωμένων Εθνών και έγινε αποδεκτό.
 
Η λειτουργία, που τελείται για δεύτερη φορά από τον Αύγουστο του 1974,  θα αρχίσει στις 07.30 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις δέκα. Τη θεία λειτουργία θα τελέσει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Αυγουστίνος Κκαράς, μαζί με ιερείς από τους Στύλλους ή που σχετίζονται με την Κοινότητα.
 
Θα ψαλεί η ακολουθία του Προφήτη Ηλία και θα τελεστεί αρτοκλασία και μνημόσυνο.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα υπάρχουν λεωφορεία για μεταφορά των πιστών. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 05.45 από τον Αγιο Γεώργιο Χαβούζας στη Λεμεσό, στις 06.00 από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, στις 06.15 από το Σωματείο Ονήσιλλος στη Σωτήρα, στις 06.30 από το Σωματείο Φωτειακός στο Φρέναρος, στις 06.45 από το Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα και το Σωματείο Ολυμπος στις Βρυσούλλες.
 
Καλείται το κοινό που θα παραστεί στη Θεία λειτουργία να έχει μαζί του διαβατήριο ή ευρωπαϊκή ταυτότητα που να μην είναι ληγμένα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Καίτη Σταύρου Παπαχριστοδούλου στο τηλέφωνο 99 749926.