Θάνατος Μάριου Φραγκούς: Υπήρχαν κάμερες στο κράνος - Θα εξεταστούν τα βίντεο


Απαντήσεις στα τεράστια ερωτήματα που πλανώνται γύρω από το δυστύχημα με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Χαλεπιανές και στοίχισε τη ζωή στον 31χρονο Μάριο Φραγκούς, ευελπιστούν να πάρουν οι Αρχές, από το κράνος που έφερε άτυχος νέος.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα REPORTER, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, Ιωάννης Λοΐζου, εξήγησε ότι στο κράνος που έφερε ο 31χρονος, υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες και μικρόφωνο και ως εκ τούτου, θα είναι το πρώτο που θα εξεταστεί, για να διαφανεί τι συνέβη πριν την πτώση του στο έδαφος.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουν κατά πόσον οι κάμερες λειτουργούσαν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Σημαντικά είναι εξάλλου και τα υπόλοιπα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή της τραγωδίας, όπως είναι η μηχανή και το αλεξίπτωτο του άτυχου Μάριου, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο στη Λάρνακα, για να τύχουν εξιδεικευμένων εξετάσεων.

«Είμαστε στα αρχικά στάδια, γιατί πρέπει να δούμε μάρτυρες, πρέπει να εξετάσουμε τη μηχανή, το αλεξίπτωτο, τα πάντα πριν αποφανθούμε οτιδήποτε».
 

«Δεν χρειάζεται άδεια για μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο»
Σε ότι αφορά το κατά πόσον πρέπει να έχει κάποιος άδεια, για να πετάξει με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο, ο κ. Λοΐζου ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται.

«Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να καταθέσουν κάποια στοιχεία στην Πολιτική Αεροπορία, όπως ένα πιστοποιητικό ότι πέρασαν μια σειρά μαθημάτων, για να εξασφαλίσουν ασφάλεια, έναντι τρίτου. Για το μόνο που χρειάζεσαι άδεια, είναι αν θέλεις να έχεις ράδιο και μικρόφωνο, ενώ πετάς.

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι νωρίς να ξέρουμε αν είχε άδεια. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της διερεύνησης από την Πολιτική Αεροπορία, καθώς και τη νομοθεσία. Ακολουθείς μια σειρά μαθημάτων και παίρνεις πιστοποιητικό, αλλά για την προκειμένη περίπτωση δεν γνωρίζουμε ακόμα, αν είχε».

«Το αλεξίπτωτο σε βοηθά να προσγειωθείς πιο ομαλά»
Ερωτηθείς για το κατά πόσον το αλεξίπτωτο θα έπρεπε σε περίπτωση βλάβης του κινητήρα να βοηθήσει τον αλεξιπτωτιστή στην προσγείωση, ο πρόεδρος της Επιτροπής υπέδειξε ότι, «από την ώρα που θα βρεθείς στον αέρα, η μηχανή βοηθά να κρατήσεις μια σταθερή ταχύτητα, τίποτε άλλο. Μετά και η μηχανή να σβήσει, την οποία σβήνουν για την προσγείωση, αυτό που σε βοηθά είναι το αλεξίπτωτο».

Επισήμανε εξάλλου ότι στο χώρο που έγινε το ατύχημα, δεν υπήρχε κάποιο σημείο που μπορούσε να χτυπήσει ο άτυχος 31χρονος, ενώ και ο καιρός ήταν καλός.
 

Άλλο ένα θανατηφόρο δυστύχημα στην Κύπρο
Μέχρι σήμερα στην Κύπρο, έχουν καταγραφεί άλλα τρία ατυχήματα με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο, ένα εκ των οποίων ήταν θανατηφόρο.

Το θανατηφόρο δυστύχημα, είχε συμβεί πριν από κάποια χρόνια έξω από τις Βρετανικές Βάσεις, στην περιοχή Αυδήμου, από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας Βρετανός.

«Καταγράφηκε επίσης ένα στον Ακάμα με σοβαρό τραυματισμό του αλεξιπτωτιστή και ένα στο Κίτι με ελαφρύ τραυματισμό, αφού ο αλεξιπτωτιστής κρεμάστηκε σε σύρματα».

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο Μάριο
Στο μεταξύ, στις 15:00 το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι του άτυχου Μάριου, θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ξυλοφάγου, όπου θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου 31χρονου.

Ο αδελφός του, τον αποχαιρέτησε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα σε άλλα, του έγραψε, «αδελφέ μου, πριν 2 εφτομάες εμαλλώναμεν ποιος ενα πεθάνει πρώτος. Έδερες. Ήσουν το είδωλο μου που τον τζιαιρό που σε αθυμούμε, όπου την πελλάρα μέσα. Εν ήσιεν στιγμή που να μαστεν μαζί τζιαι να βαρεθώ. Με εγώ, με κανένας, που ούλλους όσους αφήνεις. Γιατί εν κάμποσοι».

banner app