Θα χιονίζει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας! Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Θα συνεχίζει να χιονίζει στα ψηλότερα ορεινά μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το δελτίο, τις επόμενες ημέρες εκτός των χιονιών, αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές και πιθανόν χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά από το µεσηµέρι και µετά, κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές και πιθανόν χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους µείον 1 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή και την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο και θα κυµανθείκοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές