Θα τα πουν στο Δικαστήριο Τραμπ και CNN

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι έρευνες του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016. Νέος πονοκέφαλος περιμένει τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Άνταμ Σιφ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Μυστικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι το κόμμα του θα διερευνήσει καταγγελίες για αθέμιτη παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ εις βάρος δύο μεγάλων αμερικανικών εταιρειών που ελέγχουν άκρως «ενοχλητικά» για τον Αμερικανό πρόεδρο μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στον γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου, την εταιρεία Amazon, ο πρόεδρος της οποίας Τζεφ Μπέζος είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Washington Post». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σιφ, ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε μυστικά με τον διευθυντή των αμερικανικών ταχυδρομείων, αξιώνοντας την επιβολή υψηλότερων εξόδων αποστολής στην Amazon, κάτι που, αν αληθεύει, θα ισοδυναμεί με κατάχρηση εξουσίας.

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε πιθανή παρέμβαση του Τραμπ για τη ματαίωση της συγχώνευσης μεταξύ των εταιρειών AT&T και Time Warner. Στη δεύτερη εκ των εταιρειών ανήκει και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η εχθρότητα του Αμερικανού προέδρου απέναντι στο συγκεκριμένο κανάλι εκδηλώθηκε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την περασμένη εβδομάδα όταν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, καθύβρισε τον διαπιστευμένο ανταποκριτή του CNN. Το κανάλι φαίνεται να διερευνά την περίπτωση αγωγής κατά του Ντόναλντ Τραμπ.