Ο καιρός στην επ. Αμμοχώστου - Θα επηρεάσει την Κύπρο η «Πηνελόπη»

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα από σήμερα, Δευτέρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια.

 

Αιτία για τη μεταβολή του καιρού είναι η «Πηνελόπη», όπως ονομάστηκε, ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στην Ιταλία και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά. 

 

Το χαμηλό βαρομετρικό ενδέχεται να επηρεάσει και την Κύπρο, ωστόσο εξασθενημένο. 

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κλεάνθης Νικολαΐδης, Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, στο παρόν στάδιο ο καιρός φαίνεται να παρουσιάζει αλλαγή την Παρασκευή με πτώση της θερμοκρασίας.

 

Σημείωσε, ωστόσο, πως δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας στον βαθμό που θα επηρεάσει την Ελλάδα. 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση

 

Ασθενής, ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

 

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά και τα νότια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου το βράδυ θα πέσει στους 15 βαθμούς και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, αλλά σταδιακά μέχρι το απόγευμα αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία αύριο Τρίτη στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις.

 

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το βράδυ και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη και την Πέμπτη, παραμένοντας πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ την Παρασκευή αναμένεται πτώση, για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.