Θ. Τσιόλας: 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον


Μέρα ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία η 26η Ιουλίου με την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, δήλωσε στον ACTIVE o Γενικός Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης , Θεοδόσης Τσιόλας, εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι να βοηθηθούν τα κράτη να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Στόχος της κυβέρνησης για την «Κύπρο του αύριο» ανέφερε, είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ώστε να υπάρχει μια οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντικά βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία για τους πολίτες.

Ο κύριος Τσιόλας ανέπτυξε το σχέδιο ανάκαμψης για την Κύπρο το οποίο αποτελείται από πέντε άξονες, 58 μεταρρυθμίσεις και  75 επενδύσεις. Περιλαμβάνει όπως είπε πρόνοια για τη δημόσια Υγεία και πολιτική προστασία, δράσεις, έργα και χορηγίες για την πράσινη οικονομία, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, έργα που έχουν σχέση με τη ψηφιακή μετάβαση και  την απασχόληση, εκπαίδευση και ανθρώπινο δυναμικό.