Θ. Πυρίλλης: Πλάτες Αστυνομίας σε παρανομία



Ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης υποστηρίζει πως η Αστυνομία κάνει πλάτες στον εργολάβο που μετέφερε εκατοντάδες φορτηγά χώματος σε λόφο που βρίσκεται στα όρια του δήμου του και πλησίον του δάσους Αγίας Νάπας. 


Ρεπορταζ:Φιλελεύθερος/Βάσος Βασιλείου 


Η Αστυνομία υποδεικνύει από την πλευράς της πως αποτελεί ευθύνη του δήμου η λήψη μέτρων προκειμένου να αρθεί η παράνομη μεταφορά χώματος και καλεί τον δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Όταν κατηγορηθήκαμε εμείς, και εγώ προσωπικά από διάφορους, ότι παρεμβαίναμε σε παραλίες, η Αστυνομία παρενέβη για να άρει τις κατ’ ισχυρισμόν παρανομίες και διερωτώμαι γιατί δεν κάνει το ίδιο και τώρα», υποδεικνύει ο δήμαρχος Παραλιμνίου.

 

Από πλευράς του ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε στον «Φ» ότι όντως το χώμα προέκυψε από εκσκαφή στα όρια του δήμου του στο πλαίσιο εργασιών για ανέγερση ξενοδοχείου. Ο δήμος έπραξε ό,τι του αναλογούσε για άρση της παρανομίας, είπε ο κ. Καρούσος. Εξάλλου, το Τμήμα Περιβάλλοντος θεωρεί πως, δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη διότι δεν πρόκειται για απόρριψη μπάζων, αλλά για επιχωμάτωση.

 

Εξάλλου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων έστειλε ήδη εκπρόσωπο του επιτόπου δεδομένου ότι πολύ κοντά στον χώρο όπου προγραμματίζεται η ανέγερση ξενοδοχείου, βρίσκεται το αρχαίο υδραγωγείο της Αγίας Νάπας, οπόταν οι εργασίες χρήζουν παρακολούθησης.

 

Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι από την πλευρά τους υποδεικνύουν πως, είναι απαράδεκτο 20 μέρες μετά την έναρξη των εργασιών να μη γνωρίζουμε ακόμη ποια υπηρεσία έχει ευθύνη να παρέμβει προκειμένου να τερματιστεί η παράνομη μεταφορά τόσο μεγάλου όγκου χώματος. Σύμφωνα με τους ίδιους, το αποτέλεσμα της κωλυσιεργίας ήταν να μεταφερθούν στην περιοχή τους εκατοντάδες φορτηγά χώμα.

 

Ύστερα από το χθεσινό δημοσίευμα του «Φ», ο δήμαρχος Παραλιμνίου επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της Αστυνομίας Παραλιμνίου, καλώντας τον να μεριμνήσει προκειμένου να τερματιστεί η παράνομη μεταφορά χώματος και έλαβε σχετικές διαβεβαιώσεις. Το μεσημέρι, και όταν δεν σταμάτησαν οι εργασίες, ο δήμαρχος επικοινώνησε εκ νέου με την Αστυνομία, οπόταν του ελέχθη πως το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της. Ο κ. Πυρίλλης ανέφερε πως έδωσε οδηγίες στους νομικούς συμβούλους του δήμου για να κινηθούν κατά παντός υπευθύνου, ενώ εδώ και μια βδομάδα ζήτησε από την Αστυνομία να παρέμβει αμέσως για άρση της υπό εξέλιξη παρανομίας.

 

Εξάλλου, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε πως πριν αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, θα έπρεπε να εξασφαλιστεί άδεια από την Πολεοδομία. Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών έγινε μεγάλη εκσκαφή χώματος. το οποίο μεταφέρθηκε σε περιοχή εντός των δημοτικών ορίων Παραλιμνίου, κατέληξε.