75χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο με κάταγμα και πέθανε από Γρίπη Α' (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει η είδηση του θανάτου 75χρονης, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με κάταγμα ισχίου και πέθανε από τη Γρίπη Α.

Ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha έδωσε στη δημοσιότητα το περιστατικό με 75χρονη η οποία εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με κάταγμα ισχύος, ωστόσο προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Α και λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.


Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ματσάκης, η χειρουργική επέμβαση την οποία θα πραγματοποιούσε, δεν πρόλαβε να γίνει.


"Τρέχουμε τώρα πίσω από τα γεγονότα"


Ο κ. Ματσάκης είπε ότι όντως υπάρχει έξαρση του ιού, ωστόσο το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία για πρόληψη και αντιμετώπισή του.


"Τρέχουμε τώρα πίσω από τα γεγονότα. Έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι".


Ο Ιατροδικαστής είπε επίσης ότι μεγάλο πρόβλημα για την έξαρση του ιού της Γρίπης Α είναι και το γεγονός ότι ποσοστό 90% των πολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δεν έχουν εμβολιαστεί, πράγμα που όπως είπε ο κ. Ματσάκης «είναι απαράδεκτο».


"Έχουμε δύο Υπουργούς Υγείας"


Ο κ. Ματσάκης υποστήριξε ότι ο Υπουργός Υγείας δεν είναι ένας, αλλά δύο και άφησε υπόνοιες για τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ Νίκο Πολύζο.


"Έχουμε δύο Υπουργούς Υγείας που δεν συνεννοούνται. Ο ένας είναι ο Υπουργός Υγείας ο κ. Ιωάννου και ο άλλος είναι ο Υπουργός Υγείας άνευ χαρτοφυλακίου ο κ. Πολύζος"



Πηγή:alphanews