ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: «Θέλω να ζήσω για χάρη των παιδιών μου. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνω εντελώς καλά»

Πηγή: ant1iwo.com - Tης Χριστιάνας Διονυσίου

Η Έλενα Μηνά αναφέρει στο ant1ıwo:

«Γεννήθηκα στις 12/1/1980 στη Λάρνακα αλλά τα τελευταία 10 χρόνια ζω στην Ξυλοφάγου.

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα - εικόνες που ακόμα βασανίζουν το μυαλό και τη ψυχή μου. Ήμουν όμως πάντα δυνατό παιδί και κατάφερνα να βρίσκω δύναμη, να μην σταματώ, να κάνω όνειρα και να ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον.  

"Έχω μια αδελφή με νοητική υστέρηση και είναι 5 χρόνια μεγαλύτερη από μένα. Στα 30 της, έμεινε έγκυος και σήμερα έχει ένα παιδάκι 13 ετών επίσης με νοητική υστέρηση. Φροντίζει και τους δυο ο πατέρας μου. Αυτός μας στηρίζει, μας βοηθά όλους. Ο πατέρας μου είναι πράος άνθρωπος, μια μεγάλη αποθήκη αγάπης, καλοσύνης και συγχωρητικότητας.

Το 2013, σε ηλικία 67 ετών, πέθανε η μητέρα μου. Από τότε όλα άλλαξαν για μένα. Έντονα αισθήματα άγχους, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη που με ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα.


Η ζωή μου…   

Όταν τελείωσα το γυμνάσιο πήγα σε σχολή ζωγραφικής και αυτή την περίοδο ασχολούμαι με την αγιογραφία. Όταν έγινα 19 ετών, παντρεύτηκα. Απέκτησα ένα παιδάκι και χώρισα στα 23 μου. Παντρεύτηκα για δεύτερη φορά το 2006 και απέκτησα 2 παιδάκια. Δυστυχώς χώρισα ξανά, το 2014. Σήμερα ζω με τα 2 μου παιδάκια- το παιδάκι μου από τον πρώτο μου γάμο ζει με τον πατέρα του- και ο νέος μου σύντροφος, με βοηθά πολύ και με στηρίζει.

Τον Αύγουστο του 2017 αρρώστησα…

Είχα περίεργα συμπτώματα και άρχισα να ανησυχώ. Αστάθεια, προβλήματα με την όραση και πολύ έντονους πονοκεφάλους. Ο αξονικός έδειξε 3 όγκους στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού, κακοήθεις όγκοι…

Έκανα 42 χημειοθεραπείες μέχρι σήμερα και τώρα πρέπει να πάω στην Ελλάδα για θεραπεία επειδή ο τελευταίος αξονικός έδειξε ότι ο ένας όγκος μεγάλωσε. Εκεί έχουν ένα μηχάνημα με το οποίο μπορεί να μειωθεί, να χαθεί ο όγκος.
Λαμβάνω επίδομα ασθενείας και ο σύντροφός μου είναι άνεργος, έχει όμως και αρκετά προβλήματα υγείας. Χρειάζομαι αρκετά χρήματα για το ταξίδι, το κράτος πληρώνει την θεραπεία που στοιχίζει γύρω στις €7500. Χρειάζομαι όμως χρήματα για τα υπόλοιπα έξοδα (ξενοδοχεία, φαγητά, μεταφορικά). Δεν απελπίζομαι όμως, ο Θεός είναι μεγάλος, είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά.
 
Θέλω να ζήσω για χάρη των παιδιών μου. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνω εντελώς καλά. Όλα θα πάνε μια χαρά είμαι σίγουρη και το ίδιο εύχομαι για όλο τον κόσμο. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι για τους ανθρώπους, να μην απογοητευόμαστε, ποτέ να μην απελπιζόμαστε!".