Ξυλοφάγου: "Ανακοίνωση Κουννή για την Big Potato"


Στην αντεπίθεση βγήκε η κοινότητα της Ξυλόφάγου, η γιγάντια πατάτα της οποίας έγινε viral, αποσπώντας ως επί τω πλείστω αρνητικά και καυστικά σχόλια.

Αφήνοντας αιχμές προς τον κοινοτάρχη του ΔΗΣΥ, πρώην Βουλευτή Γεώργιο Τάσου, ο κοινοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Κουννής, με ανάρτησή του έδωσε εξηγήσεις.

Η κριτική του κοινοτικού συμβούλου προς τον κοινοτάρχη έγκειται όχι για την ιδέα της γιγάντιας πατάτας, για την οποία έδωσαν την έγκρισή τους και οι κοινοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ, αλλά για το γεγονός ότι τοποθετήθηκε… πρόωρα.

Αυτούσια η ανάρτησή του:

«Αυτή είναι η περιβόητη πατάτα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της Κοινότητας μας που έγινε viral και όχι άδικα γιατί από μόνη της είναι viral. Οφείλω να γράψω δυο πράγματα ως μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου και της ομάδας του ΑΚΕΛ.

Πρώτον το έργο δεν αφορά μόνο την πατάτα που βλέπετε αλλά μια σειρά από έργα στο συγκεκριμένο σημείο που θα αναδεικνύουν την προσφορά της Κοινότητας στην Γεωργία και Οικονομία του τόπου, ως το μεγαλύτερο πατατοχωρι της Κύπρου. Σημείο αναφοράς και όχι μνημείο σε συνδυασμό με γεωργικό μουσείο και την προσφορά του αγρότη και αγρότισσας με φωτογραφίες στο συγκεκριμένο χώρο.

Δεύτερον δώσαμε την συγκατάθεση μας ως ομάδα του ΑΚΕΛ αλλά και όλα τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου στον  Κοινοτάρχη, όπως αναθέσει το έργο σε ειδικούς όπως γίνεται και σε άλλα έργα και όχι μόνο την πατάτα, που είπε ότι ήταν δική του έμπνευση και ανέλαβε και την ευθύνη στις χθεσινές του δηλώσεις.

Τρίτον το Συμβούλιο υπολειτουργεί για να μην πω κάτι χειρότερο και την ευθύνη την έχει η Κυβέρνηση που δεν εγκρίνει θέσεις και ως εκ τούτου γίνονται και περισσότερα λάθη.

Αυτή την δεδομένη στιγμή λειτουργεί με δυο γραφείς μόνο στα γραφεία , χωρίς θέση Γραμματέα, χωρίς Λογιστικό Λειτουργό, χωρίς Τηλεφωνήτρια και χωρίς καθαρίστρια σε μόνιμη βάση. Και με 4 εργάτες να εξυπηρετήσεις δέκα χιλιάδες κατοίκους. Η μεταρρύθμιση είναι επιβεβλημένη χθες.

Τέταρτον η πατάτα έπρεπε να τοποθετηθεί όταν το έργο θα είχε ολοκληρωθεί και θα ήταν η τελευταία πινελιά όπως είχε λεχθεί.

Δυστυχώς η ευτυχώς τοποθετήθηκε πρώτη και μεις την είδαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φιλτραρισμενη έγινε viral.

Πέμπτο ο κόσμος και ο φορολογούμενος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κριτική και να κάνει χιούμορ και απόλυτα σεβαστή η επιλογή του.

Έκτο στην Κοινότητα υλοποιήθηκαν και τρέχουν σημαντικά έργα προς όφελος των συγχωριανών μας αλλά και των υπολοίπων κατοίκων των γειτονικών περιοχών.

Εβδομον την ίδια ώρα που όλη η Κύπρος ασχολήθηκε με την πατάτα της Ξυλοφάγου, στην επιτροπή θεσμών της Βουλής εμποδίστηκε η έρευνα για την εμπλοκή του προέδρου για τα Panama papers, για την έλλειψη σιτηρών που θα εκτοξεύσει τις τιμές σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης στα ύψη γαλα ψωμί κρέας κ.α

Υγ. Σαν το Ξυλοφάγου δεν έχει.