Ξυλοδαρμός 25χρονης στην Αγία Νάπα: Επικοινώνησε με τον Τατάρ ο ΠτΔ - «Δεν είναι ρατσιστική επίθεση»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τηλεφώνησε στον Ερσίν Τατάρ και αφού συνομίλησαν για το απαράδεκτο περιστατικό, ο κ. Χριστοδουλίδης καταδίκασε το περιστατικό και εξήγησε ότι οι εμπλεκόμενοι Ελληνοκύπριοι, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό τετραήμερη κράτηση, ενώ θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.


Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε στον κ. Τατάρ ότι δεν πρόκειται για περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης, αλλά μία απαράδεκτη και καταδικαστέα παραβατική συμπεριφορά.

Το περιστατικό καταδίκασε και η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, σημείωσε πως «τα περιστατικά βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, των τελευταίων ημερών, δεν επιτρέπεται να τα αντιμετωπίσουμε ως μεμονωμένα. Επιβάλλεται ως κοινωνία να είμαστε απόλυτοι στην καταδίκη περιστατικών που ως σπίθα μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες. Αναμένω πως οι αρχές θα πράξουν άμεσα τα δέοντα για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι».


Υπενθυμίζεται πως το συμβάν εξελίχθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Αγία Νάπα, όταν μετά από διένεξη μεταξύ των δυο μερών, οι συλληφθέντες φαίνεται σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίσθηκαν, να επιτέθηκαν και κτύπησαν την 25χρονη, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει από περιτείχισμα, ύψους 2-3 μέτρων και να κτυπήσει στο έδαφος. 

Η 25χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σπάσιμο δοντιού και εκχυμώσεις σε διαφορά μέρη του σώματος της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 4 ημερών. Τα κίνητρα που οδήγησαν στον τραυματισμό της 25χρονης διερευνώνται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

  • Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας reporter.com.cy: