Ξεσπά η μητέρα της 19χρονης: «Εφιάλτης…Η κόρη μου ακούει και βλέπει πράγματα»


Σε καταγγελίες κατά της Βρετανικής Πρεσβείας προέβη η μητέρα της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένη, η μητέρας της 19χρονης, ανέφερε στο BBC ότι «ενώ η κόρη της ζούσε έναν εφιάλτη, δεν της έχει παρασχεθεί καμιά προξενική βοήθεια», ενώ υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα της δικαιώματα είχαν παραβιαστεί στη φυλακή.

Πρόσθεσε ότι «είναι σοκαρισμένη επειδή ούτε η ΕΕ ούτε και η πρεσβεία και η κυβέρνηση μέσω βουλευτών είχε παρέμβει για να εξασφαλίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Η μητέρα της είπε ότι η κόρης της είχε υποστεί σοβαρή μετατραυματική αγχώδη διαταραχή, όταν ισχυριζόταν ότι βιάστηκε.

Ισχυρίστηκε ότι η κόρη της «βλέπει πράγματα, ακούει πράγματα» και είναι νευρική και αβέβαιη για το τι συμβαίνει γύρω της.

Εντούτοις, συμπληρώνει ότι υπάλληλος της πρεσβείας είχε επισκεφτεί στη φυλακή τη 19χρονη και κατάφερε να της εξασφαλίσει συνάντηση με τη μητέρα της.  

Υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την DailyMail, ανέφερε ότι το προσωπικό τους είχε στηρίξει τη Βρετανίδα και την οικογένειά της μετά τη σύλληψη στην Κύπρο.

Την περασμένη εβδομάδα η 19χρονη ξέσπασε σε δάκρυα και στράφηκε στη μητέρα της για παρηγοριά όταν άκουσε τον δικαστή να αναφέρει ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπήρξε ένταση όταν η 19χρονη ούρλιαξε ότι ήθελε να γίνει πιο νωρίς η εκδίκαση.  Τότε ο δικαστής της φώναξε να δείξει σεβασμό στο δικαστήριο.

Η μητέρα ανέφερε στο BBC: «Δεν  έχω ζωή, δεν βλέπω τους φίλους και την οικογένειά μου και οι ζωές μας βρίσκονται σε αναμονή. Το να βρισκόμαστε εδώ για τα Χριστούγεννα είναι εφιάλτης».

 


“Her human rights have been violated, and I find it shocking neither the Embassy nor the government are making sure her rights are being observed”

‘Jenny’s’ daughter is on trial in Cyprus for allegedly making false rape claims in Ayia Napahttp://bbc.in/36Nl6Zg 


13

17 people are talking about this