Ξεπέρασαν τις 1000 οι οικογένειες που «υιοθετήθηκαν» για τα Χριστούγεννα


Ολοκληρώνεται σήμερα η παροχή χριστουγεννιάτικων πακέτων και χρηματικής βοήθειας σε άπορες οικογένειες ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και από διάφορες οργανώσεις.
 
Στόχος, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης είναι να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και αβοήθητη στις ανάγκες των γιορτών.
 
Τα είδη τροφίμων και ένδυσης καθώς και τα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί ύστερα από σκληρή δουλειά τους τελευταίους μήνες από οργανώσεις με την διοργάνωση εκδηλώσεων και εκστρατειών.
 
Τα πακέτα περιλαμβάνουν λάδι, κρασί, κρέας, χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκά και άλλα προϊόντα ώστε να μην λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μαζί με τα πακέτα δίνεται και χρηματική βοήθεια εκεί και όπου είναι αναγκαία για την υπερπήδηση δυσκολιών που μπορεί να έχει κάποια οικογένεια.
 
«Δεν έχουμε αριθμούς σε πόσους δίνεται η βοήθεια. Σίγουρα δίνεται σε λιγότερες οικογένειες σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Περισσότερη τώρα είναι η ανάγκη όχι σε τρόφιμα αλλά σε ιατρικά θέματα και σπουδές παιδιών όπου δίνεται χρηματική βοήθεια», είπε ο κ. Γιαννάκη.
 
Στο πλαίσιο των εκστρατειών, σημείωσε, έχουν υιοθετεί 1000 οικογένειες στους οποίους θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ