Ξεκινά ο εμβολιασμός των άνω των 65 με τρίτη δόση-Όλες οι πληροφορίες

Κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, συνεχίζεται στη χώρα μας ο εμβολιασμός με 3η δόση συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού με βάση ηλικιακά κριτήρια, αλλά και την ευαλωτότητά τους έναντι του ιού. Η διαδικασία χορήγησης της 3ης δόσης έχει ολοκληρωθεί στους οίκους ευγηρίας, ενώ συνεχίζεται ο σταδιακός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν καθοριστεί. Μέχρι και σήμερα, την 3η δόση έλαβαν 25,886 δικαιούχοι, που έχουν αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το Υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προχωρά στην εμβολιαστική κάλυψη με ενισχυτική δόση των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, ολοκληρώνοντας έτσι την πληθυσμιακή ομάδα βάσει ηλικιακού κριτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, ραντεβού για εμβολιασμό θα μπορούν να διευθετήσουν μέσω της Πύλης Εμβολιασμού οι πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω και δεδομένου ότι έχει παρέλθει περίοδος έξι μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού με τη 2η δόση. Πέραν από τη διευθέτηση ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, οι δικαιούχοι θα μπορούν από τις 13 Οκτωβρίου να εξυπηρετούνται και μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, κάθε Δευτέρα με Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Τέλος, επισημαίνεται πως στη βάση συνεχούς αξιολόγησης των δεδομένων από την Κύπρο αλλά και τη διεθνή βιβλιογραφία, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα έχει ζητήσει από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποστείλουν εντός της εβδομάδας τις εισηγήσεις τους για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά στην επέκταση της χορήγησης της 3ης δόσης σε άλλες κατηγορίες πολιτών.