270 θέσεις προαγωγής στην Ε.Φ. (πίνακας)



Την αποδέσμευση συνολικά 270 θέσεων προαγωγής στην Ε.Φ. ζήτησε με επιστολή του προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους από αφυπηρετήσεις, παραιτήσεις και κρίσεις που οδήγησαν σε αποστρατείες.

 

Συγκεκριμένα, ζητείται η εξαίρεση συνολικά 206 θέσεων προαγωγής αξιωματικών και 64 θέσεων προαγωγής υπαξιωματικών. Το αίτημα του υπουργείου Άμυνας για την αποδέσμευση των παραπάνω θέσεων θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

  

Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην επιστολή του προς τη Βουλή, την οποία εξασφάλισε ο «Φ», στο παρόν στάδιο οι κενές θέσεις αξιωματικών από τον βαθμό του υπολοχαγού και άνω και των υπαξιωματικών από τον βαθμό του επιλοχία και άνω ανέρχονται σε 15 και επτά αντίστοιχα. Μέχρι και την 1/12/2019 αναμένεται να αφυπηρετήσουν, λόγω ορίου ηλικίας, 10 αξιωματικοί και 12 υπαξιωματικοί.

 

Πρόσθετα, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα τερματιστεί η υπηρεσία 16 συνταγματαρχών και πέντε ταξίαρχων λόγω του ότι κρίθηκαν από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων κατά την τακτική του σύνοδο για το έτος 2019 που πραγματοποιήθηκε στις 15/3/2019 ως ευδοκίμως τερματίσαντες την υπηρεσία τους. Επιπλέον, αναμένεται να τερματιστεί η υπηρεσία δύο αξιωματικών και μίας υπαξιωματικού που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και έγιναν αποδεκτές.  

Στον πίνακα που δημοσιεύουμε καταγράφονται αναλυτικά όλες οι κενές θέσεις που αναμένεται να προκύψουν στην Ε.Φ. κατά το τρέχον έτος, καθώς και οι συνακόλουθες θέσεις που θα πληρωθούν με προαγωγή σε κάθε βαθμό.

 

Και θέσεις τεχνικών 

 

Το υπουργείο Άμυνας, με δεύτερη επιστολή του προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ζήτησε την αποδέσμευση τεσσάρων θέσεων προαγωγής, οι οποίες αφορούν μια θέση ανώτερου τεχνικού μηχανικού, δύο θέσεις τεχνικών μηχανικών 1ης τάξης και μια θέση ανώτερου μηχανικού Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία θα κενωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 λόγω αφυπηρέτησης. Και το συγκεκριμένο αίτημα του υπουργείου Άμυνας θα εξεταστεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα.

 

  Μιχάλης Χατζηστυλιανού    - Φιλελεύθερος