19χρονη Βρετανίδα: Τι λένε οι φίλοι της στο ντοκιμαντέρ


Με ένα νέο ντοκιμαντέρ επανήλθε στην επικαιρότητα η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία ισχυρίζεται ότι υπέστη βιασμό σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα της Κύπρου από ομάδα νεαρών Ισραηλινών τον περασμένο Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη ανακάλεσε την κατηγορία για τον βιασμό και στη συνέχεια καταδικάστηκε από τις κυπριακές αρχές για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία.

Στο ντοκιμαντέρ του ITV με τίτλο 'Believe Me', φίλοι της Βρετανίδας μαρτυρούν ότι «την είχαν εντοπίσει να κλαίει υστερικά και να είναι περιτριγυρισμένη από άντρες».

Σύμφωνα με τον Jacob, ένα από τους φίλους της «Emily» (το όνομα που της έδωσαν για τους σκοπούς του ντοκιμαντέρ), αναφέρει ότι «ένας από αυτούς είχε το χέρι του στον ώμο της, ενώ άλλοι δύο ήταν μπροστά και πίσω της και έμοιαζε να ήταν παγιδευμένη».

Jacob, who had been on the trip with her at the time, recalled how he arrived at the apartment and found the anonymous teenager, now 19, who has been given the name "Emily" in the documentary, surrounded by the gang

Το ντοκιμαντέρ υποσχέθηκε στους τηλεθεατές ότι φέρνει στο φως νέες μαρτυρίες για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού, κυρίως από φίλους που βρίσκονταν μαζί με την 19χρονη στην Αγία Νάπα.

Η φίλη της Becca υποστήριξε ότι τη στιγμή που επέστρεψε στο διαμέρισμα, έτρεξε κατά πάνω της, «ήταν υστερική» και δεν την είχε δει ποτέ ξανά σε τέτοια κατάσταση. «Ήταν τρομακτικό. Την αγκάλιασα και τη ρώτησα τι έπαθε […], εάν της έκανε κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Speaking in the documentary, her friend Becca said: 'My friend runs at me, towards me. She was hysterical - I've never seen anyone in that kind of state in my life. It was scary. She just collapsed on my bed and was just curled up.'

Μάλιστα, τη ρώτησε εάν τη βίασαν και απάντησε «ναι».

Ένας άλλος φίλος της διερωτάται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευκολότερο να μην πιστέψεις ότι έχει βιαστεί από το να πιστέψεις ότι βιάστηκε. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βιάστηκε εκεί».

Η «Έμιλι», η οποία βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, επανέλαβε ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Δείτε το βίντεο: