15.000 SMS για μετακινήσεις σε μία ώρα χθες βράδυ


Στην επαναλειτουργία του συστήματος εξασφάλισης βεβαίωσης για μετακίνηση το βράδυ της Τετάρτης στάλθηκαν σε διάστημα μίας ώρας περίπου 15,000 SMS είπε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος.

Ανέφερε πως ο αριθμός αυτός είναι αρκετά υψηλός ωστόσο ενδεχομένως είπε οι πολίτες να ήθελαν να δουν πως λειτουργεί το σύστημα. Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι η πορεία των πραγμάτων θα παρακολουθείται και δεν αποκλείεται αν διαπιστωθεί ότι γίνεται οποιασδήποτε μορφής κατάχρηση να ενεργοποιηθούν νέες παράμετροι ώστε να την αποτρέψουν.

Παράμετροι που θα μπορούσαν να αφορούν τον αριθμό των μηνυμάτων που μπορεί ένας πολίτης να στείλει σε μία μέρα, μια δυνατότητα την οποία έχει το σύστημα. Επί του παρόντος αφαιρέθηκε η παράμετρος που αφορούσε τις τρεις ώρες που δίνονταν στον πολίτη για να υλοποιήσει το αίτημα του και πλέον αυτό που ισχύει είναι το “εύλογο χρονικό διάστημα”.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν ο Αστυνομικός που θα ελέγξει τον πολίτη κρίνει ότι για παράδειγμα ένας πολίτης χρειάστηκε 5 ώρες για να πάει στο φαρμακείo, θα μπορεί να ζητήσει εξηγήσεις και αν δεν πάρει επαρκείς απαντήσεις να καταγγείλει τον οδηγό.

Τεχνικά υπάρχει τρόπος να ξέρουμε πόσες φορές χρησιμοποίησε ο κάθε πολίτης και αν θέλουμε να βάλουμε και μάξιμουμ φορές όμως δεν το έχουμε ενεργοποιήσει.