Ξανά στους δρόμους η Αστυνομία για νέα εκστρατεία

0
160

 

jermino1

Jermino Electrical Appliances: Το κατάστημα που καλύπτει κάθε σας ανάγκη!


 

Από 23/1 η Αστυνομία θα βγει στους δρόμους για ελέγχους ζώνης ασφαλείας. Θα ελέγχει τα πίσω καθίσματα καθώς και την χρήση παιδικών καθισμάτων. Η εκστρατεία θα κρατήσει μέχρι τις 29/1.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και ιδιαίτερα των σοβαρών και θανατηφόρων, η Αστυνομία εξαγγέλλει την 1η για φέτος παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου για χρήση ζώνης ασφαλείας, η οποία θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 23/1/17 και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 29/1/17.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί εξίσου στη χρήση ζώνης ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, όπου το ποσοστό χρήσης είναι κατά πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με τη χρήση στα μπροστινά καθίσματα, καθώς και στη χρήση των παιδικών καθισμάτων.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιτευχθεί μέσω της αστυνόμευσης η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών μηχανοκινήτων οχημάτων ώστε με την είσοδό τους στο όχημα να προσδένουν τη ζώνη ασφαλείας τους, με απώτερο στόχο την πρόληψη/μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι, η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), είναι αποδεδειγμένο ότι σε μια οδική τροχαία σύγκρουση οι αερόσακοι του οχήματος μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, παρέχοντας προστασία σύμφωνα με το σχεδιασμό κατασκευής τους, μόνο εάν οι επιβαίνοντες στο όχημα έχουν προσδεθεί με τις ζώνες ασφαλείας τους.


chrisobook1Βιβλιοπωλείο Χρύσω Ηλιάδη (Chrisobookshop gift priting) στην Δερύνεια. Εδώ θα βρείτε βιβλία για όλες τις ηλικίες, σχολικές τσάντες, γραφική ύλη, υλικά για ζωγραφική και ό,τι άλλο επιθυμείτε!