Βίντεο: Τρομοκράτες ανατινάζονται για να μην παραδοθούν στη ρωσική αστυνομία

0
851

Τη στιγμή που τρομοκράτες στη Ρωσία ανατινάζονται μέσα στο κρησφύγετό τους για να μην παραδοθούν και συλληφθούν από τις ρωσικές αρχές καταγράφει βίντεο.

Η επιχείρηση έγινε στο χωριό Πσεντάχ στη νοτιοδυτική Ρωσία, όπου υπήρξε δίκτυο ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών, που  σχεδίαζαν μαζική επίθεση σε αστυνομικούς σε διάφορα μέρη στη Ρωσία.

Άνδρες της ρωσικής αντιτρομοκρατικής εγκλώβισαν μέσα στο κρησφύγετό τους τρομοκράτες και τους ζήτησαν να παραδοθούν. Μετά από ολιγόλεπτη διαπραγμάτευση, ωστόσο, οι τζιχαντιστές επέλεξαν να ενεργοποιήσουν μία βόμβα εντός του κτιρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τέσσερις ύποπτοι.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τη συλλογή στοιχειών, τα οποία μπορεί να τους οδηγήσουν σε άλλους τρομοκρατικούς πυρήνες.

Οι τρομοκράτες που ανατινάχθηκαν φέρεται να εντάσσονταν στο ριζοσπαστικό δίκτυο του Καζακστάν, το οποίο συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές της Συρίας και του Ιράκ. Από αυτούς ο 34χρονος Μπελκάν Σουλτούκιεβ και ο 31χρονος Μιχαήλ Σέρμπιτζεφ, είχαν ενταχθεί σε λίστα με καταζητούμενους για πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ρώσους αστυνομικούς, ενώ ο τρίτος τρομοκράτης φέρεται να ονομάζεται Κασάν Κατσίεφ. Η ταυτότητα του τέταρτου ατόμου αναζητείται.

Πηγή: iefimerida.gr