Η τρομοκρατία πλήττει ξανά τον πολιτισμό..

0
467

Μιχάλης Αντωνίου.

Άλλη μια τρομοκρατική επίθεση συγκλονίζει το παγκόσμιο. Ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέτι, έσπειρε τον θάνατο σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους στο Μanchester Arena, την ώρα που πραγματοποιείτο η συναυλία της Ariana Grande.

Ο δράστης φέρεται να ήταν καλά γνωστός στις βρετανικές αρχές, αφού όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times του Λονδίνου,  ο Αμπέντι είχε λάβει εκπαίδευση τρομοκράτη σε χώρα της Μέσης Ανατολής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 22χρονος είχε μόλις επιστρέψει στη Βρετανία μετά από ένα ταξίδι τριών εβδομάδων στη Λιβύη, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έκανε το συγκεκριμένο διάστημα στη χώρα αυτή όπου συνεργάζονται το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα.

 Είχε τη βόμβα σε μια τσάντα

Η αστυνομία κατά τον Guardian έχει στη διάθεσή της βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον Αμπέντι να μπαίνει μέσα στο Manchester Arena όπου και πυροδότησε τη βόμβα.

Κατά το δημοσίευμα ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν χειροποιήτος και «ανώριμος» κατασκευάστηκε στη Βρετανία και ήταν τοποθετημένος σε μια τσάντα.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας είπε στην εφημερίδα ότι η συγκεκριμένη επίθεση «μας φέρνει πίσω» γιατί μια παρόμοια επίθεση είχε να συμβεί στη Βρετανία από το 2005.

Δυστυχώς   η τρομοκρατία παίρνει παγκόσμια χαρακτηριστικά και όσο πλησιάζει η κατάρρευση του εξτρεμιστικού θύλακα στη Μ. Ανατολή,  τόσο θα αυξάνεται η τρομοκρατία παγκοσμίως και θα πλήττει τον πολιτισμό..