Η τραγική ιστορία της 10χρονης που έχασε τη ζωή της για μια γρανίτα

0
586

Ένοχος για φόνο κρίθηκε ο 29χρονος Τζον Άλεν, από την Αριζόνα. Θύμα του η άτυχη 10χρονη Ame Deal, την οποία είχε κλειδώσει σε ένα κουτί για να την τιμωρήσει επειδή είχε πάρει μια γρανίτα χωρίς να ζητήσει την άδειά του. Το κορίτσι βρήκε μέσα σε εκείνο το κουτί τραγικό θάνατο.

Η απόφαση του δικαστηρίου ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως η δίκη να προχωρήσει στην επιβολή ποινών και δεν αποκλείεται ο Άλεν να αντιμετωπίσει και τη θανατική ποινή. Η διαδικασία αυτή, εξηγούν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Η Σαμάνθα Άλεν, σύζυγος του Τζον, έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Αύγουστο, καθώς κρίθηκε επίσης ένοχη για τον φόνο της 10χρονης, το 2011, η οποία μάλιστα ήταν ξαδέλφη της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί, τη φροντίδα του οποίου είχε αναλάβει το ζεύγος, είχε εξαναγκαστεί να ασκείται εντατικά για ώρες, μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη, σαν τιμωρία, επειδή είχε πάρει τη γρανίτα.

Το ζευγάρι έδωσε στην 10χρονη την εντολή να κλειστεί μέσα σε ένα πλαστικό κουτί. Η Σαμάνθα παρακολουθούσε καθώς ο άνδρας της κλείδωνε το άτυχο κορίτσι μέσα στο κουτί. Στη συνέχεια το ζευγάρι πήγε για ύπνο.

Το νεκρό σώμα της 10χρονης βρέθηκε μέσα στο μοιραίο κουτί, το οποίο είχε μόνο μικρές τρύπες για να μπαίνει αέρας, κι αυτές στα χερούλια του.

Το δικαστήριο έκρινε τον Άλεν ένοχο για φόνο, κακοποίηση παιδιού και συνωμοσία για την τέλεσή της.

Το πιο σοκαριστικό είναι πως μέλη της οικογένειας Άλεν είπαν στην αστυνομία πως το άτυχο κορίτσι πέθανε παίζοντας κρυφτό. Στη συνέχεια οι αρχές ανέτρεψαν αυτή την ιστορία, στη φάση των ανακρίσεων.

Ο Άλεν ομολόγησε πως κλείδωσε το κορίτσι στο κουτί και πήγε για ύπνο. Ο δικηγόρος του τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη 10χρονη.