Το ενοίκιο που θα λαμβάνει το κράτος από τη μαρίνα Αγίας Νάπας

0
635
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Βλάβη στη συσκευή σας; Φτιάχτηκε ήδη!!!

Επισκευές κινητών, tablet και Pc/laptops, γρήγορα και οικονομικά.

?
77775858, 99554859
Από τη μαρίνα Αγίας Νάπας, το κράτος λαμβάνει σταθερό ετήσιο ενοίκιο 100.000 ευρώ μετά τα πρώτα πέντε χρόνια, με προσαρμογή στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και πρόσθετα 3% κάθε 10 χρόνια. Επιπλέον,σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΠΟΛΙΤΗΣ”, θα λαμβάνει 8% επί των εσόδων για τη μίσθωση των ακινήτων,

Σημειωτέον ότι τα έγγραφα για την πρόσκληση υποβολής προσφοράς για το έργο δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους φορείς στις 20/11/2017 και το προσχέδιο της συμφωνίας παραχώρησης στις 20/12/2017.

Θυμίζουμε ότι παράλληλα με τις εργασίες εκτέλεσης της πρώτης φάσης του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας, η οποία σχετίζεται κυρίως με την κατασκευή των λιμενικών έργων και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον Σεμπτέμβριο του 2016, υπογράφτηκε την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, το συμβόλαιο συνεργασίας για την ανάθεση της επόμενης φάσης του έργου στις εταιρείες TERNA S.A και TERNA Overseas Ltd.

Σημειώνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία, M.M Makronisos Marina Ltd, εμπιστεύτηκε στις εν λόγω εταιρείες την υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού κτηριακού έργου ανάπτυξης.

Η δεύτερη φάση του έργου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 190 διαμερίσματα τοποθετημένα σε δύο εντυπωσιακούς πύργους απαράμιλλης αρχιτεκτονικής – ύψους άνω των 100 μέτρων έκαστος- 29 επαύλεις πολυτελείας, κάποιες από τις οποίες επί ενός τεχνητού νησιού, καθώς και διάφορες εμπορικές χρήσεις και χρήσεις αναψυχής για το ευρύ κοινό.

Το ενοίκιο για μαρίνες Λάρνακας και Λεμεσού

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ”, αναφορικά με τη μαρίνα Λάρνακας, το Υπουργείο Μεταφορών συμφωνεί με το χαμηλό ετήσιο ενοίκιο που πρότειναν οι σύμβουλοι (430.000 ευρώ για τα πρώτα 40 χρόνια). Θεωρεί δε ότι η εισήγηση αυτή είναι συμβατή και με το μίσθωμα που καθορίστηκε σε παρόμοια έργα που έγιναν πρόσφατα, όπως η μαρίνα της Αγίας Νάπας και η μαρίνα της Λεμεσού. Επικαλούμενο στοιχεία που έλαβε από το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Μεταφορών ενημερώνει ότι για τη μαρίνα Λεμεσού το κράτος λαμβάνει σταθερό ετήσιο ενοίκιο 341.760 ευρώ, το οποίο θα προσαρμόζεται ετήσια ανάλογα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και επιπλέον 3% κάθε 10 χρόνια. Το κράτος λαμβάνει επίσης έσοδα 8% επί των εσόδων για τη μίσθωση ακινήτων.